De schitterende tolweg Groβglockner-Hochalpenstraβe loopt door de Hohe Tauern tussen Bruck in het Salzburger Land en Heiligenblut in [[Karinthië]. Het is zonder enige twijfel een van de topattracties in Oostenrijk. Deze geweldige weg door de Alpen werd door 3.200 arbeiders aangelegd tussen 1930 en 1935. Zij leverden een bewonderenswaardig staaltje wegenbouwtechniek. Ze werkten in moeilijke omstandigheden, wat meermaals tot (dodelijke) ongelukken heeft geleid. Een monument voor de omgekomen wegenwerkers is opgericht bij de parkeerplaats Fuscher Törl.

De Groβglockner-Hochalpenstraβe omvat maar liefst 3 trajecten met stijgingen van maximaal 14 %. Er zijn verschillende grote parkeerplaatsen voorzien, waar je kan stoppen om te genieten van het prachtige uitzicht. Het hoofdtraject tussen Bruck en Heiligenblut is 48 kilometer lang. Het kenmerkt zich door duizelingwekkende haarspeldbochten langs onder andere de Berenkloof (Bärenschlucht) met de prachtige watervallen (Fusch) en de Heksenkeuken (Hexenküche) met haar wild, rotsachtig landschap.

De andere twee trajecten zijn zijwegen: de Edelweiβstraβe en de Gletscherstraβe. De eerste is 2 kilometer lang en leidt je naar een uitkijkplek op een hoogte van 2.500 meter waar je een adembenemend uitzicht hebt over tientallen bergen en gletsjers. De andere zijweg is 9 kilometer lang die je naar de voet van de hoogste berg in Oostenrijk brengt: de Groβglockner met een hoogte van 3.798 meter. Om veilig en volkomen ontspannen te kunnen genieten van het spektakel, kan je ervoor kiezen om niet zelf met de auto te rijden, maar plaats te nemen in de speciale Glocknerbus. Die rijdt dagelijks tot aan de Franz-Josefs-Höhe waar je een subliem uitzicht hebt op de beroemde gletsjer Pasterze met een lengte van 10 kilometer. Hij is bovendien enkele kilometers breed en wel 300 meter dik. Op deze bijzondere plek wonen overigens heel wat bergmarmotten die zo gewend zijn aan de talrijke toeristen dat ze bijna uit je hand eten.

In de buurt

Google map of De Groβglockner-Hochalpenstraβe

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen