Adres

Ring strasse
Wenen
 © WienTourismus / Christian Stemper
Klik om te vergroten

De Weense Ring Strasse is veruit de bekendste boulevard in Wenen. Hij dateert van het einde van de 19e eeuw en werd gebouwd waar vroeger de oude stadsmuur stond. Voor toeristen is de ring best handig: Je hoeft hem maar te volgen om de belangrijkste gebouwen in centrum Wenen tegen te komen. Zo stuit je op de Hofburg, de staatsoper, het Kunsthistorisches Museum, het Naturhistorisches Museum, het Burgtheater, de Heldenplatz, de Schwarzenbergplatz met het Belvedère, het Rathaus, het parlement, het voornaamste universiteitsgebouw, de Votiefkerk en de beurs.

Als je geen zin hebt om de ring helemaal af te wandelen, kan je op de Ringtram springen. Deze comfortabele tram rijdt elke dag van tien tot half vijf, en heeft zo’n 31 zitjes. In de tram wordt een filmpje afgespeeld dat je informeert over de belangrijkste bezienswaardigheden langs de ring. Geen paniek, je hoeft geen Duits te kennen: Je krijgt een koptelefoon waarop je zelf je taal kan instellen.

Fun Fact: Sigmund Freud, de bekende psycholoog die in Wenen gevestigd was, hield ervan om af en toe ontspannende wandelingen te houden op de Ring Strasse.

In de buurt

Google map of Ringstrasse, Wenen
Karl Marx Hof

Karl Marx Hof

Het Karl Marx hof is het schoolvoorbeeld voor de richtinggevende sociale woningbouw, waarmee het sociaal-democratische gemeentebestuur van Wenen in de jaren '20 van de 20ste eeuw de woningnood onder de...

Rathausplatz, Wenen
Dierentuin Wenen, Tiergarten Schoenbrunn
Sisi Museum, Wenen
Silberkammer, Wenen
Stephansdom

Stephansdom

Het door de Weners liefdevol 'Steff!' genoemde symbool van de stad is het belangrijkste gotische gebouw...

bezienswaardigheden, kerken en kathedralen37 m
Dommuseum

Dommuseum

Het museum in de dom heeft een grote kunstcollectie van onder meer beeldhouwwerken en schilderijen van...

musea, 58 m
Mozarthaus Vienna (Wenen)

Mozarthaus Vienna (Wenen)

bezienswaardigheden, Theater & concerten78 m
Haas Haus, Wenen
Stephansplatz, Wenen

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen