Provincie Neder-Oostenrijk (Niederösterreich), deelstaat van Oostenrijk

Neder-Oostentijk Niederösterreich Neder-Oostenrijk (Niederösterreich) is de grootste deelstaat van Oostenrijk en ligt in noord oost Oostenrijk. In deze deelstaat ligt ook de kleine deelstaat Wenen, met de gelijknamige hoofdstad Wenen. Neder-Oostenrijk grenst in het noorden aan Tsjechië en in het oosten aan Slowakije. De hoofdstad van de deelstaat is Sankt Pölten.

Weinviertel en het Waldviertel

Niederösterreich staat bekend om de vele verschillende landschappen. Bekend zijn het Weinviertel en het Waldviertel. Zoals de naam al zegt treft u in het Weinviertel vele wijngaarden aan waar heerlijke wijnen worden geproduceerd. Meer dan 50% van de totale Oostenrijkse wijnproductie wordt in dit gebied geproduceerd. In het Waldviertel kunt u heerlijk wandelen door mooie valleien en oeroude bossen.

Schneeberg en de Raxalpe

In het zuiden van de provincie beginnen de Alpen. Hier begint ook het hooggebergte en bevinden zich bergen als de Schneeberg en de Raxalpe. De deelstaat heeft een oppervlakte van 19.200 km2 en is daarmee het grootste district in termen van oppervlakte. De deelstaat is onderverdeeld in 4 zelfstandige steden (Statutarstädte) en 21 districten (Bezirke).

Lees ook

  1. Er zijn nog geen reacties bij deze post

Laat een nieuwe reactie achter

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen