Opper-Oostenrijk

Opper-Oostentijk Oberösterreich Opper-Oostenrijk (Oberösterreich) is een deelstaat van Oostenrijk die vanuit centraal Oostenrijk tot aan het noorden is gelegen. In het noorden grenst deze deelstaat aan Duitsland en Tsjechië. De hoofdstad van de provincie Oberösterreich is Linz. Met een aantal inwoners dat de 1.4 miljoen overtreft, is deze deelstaat één van de drukst bevolkte provincies/deelstaten van Oostenrijk.

Plattelandsleven van Mühlviertel

Deze provincie staat vooral bekend om de vele verschillende soorten landschappen. Een beroemd gebied is het Mühlviertel, gelegen in het noorden van Oberösterreich. Dit gebied wordt gekenmerkt door een rijk plattelandsleven dat zich afspeelt op de vlakke delen. Naast akkerbouw vormt de bosbouw hier een belangrijke bron van inkomsten. Dat is nogal in contrast met de omgeving van de stad Linz. Hier verdienen de inwoners hun brood in de zware industrie en in de zakelijke dienstverlening.

Toerisme in opkomst

Gelukkig heeft het toerisme dit deel van Oostenrijk nog niet helemaal ontdekt, maar hier komt steeds meer verandering in. Binnen enkele jaren zal het toerisme dan ook een belangrijke bron van inkomsten vormen voor de lokale bevolking.

  1. Er zijn nog geen reacties bij deze post

Laat een nieuwe reactie achter

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen