Provincie Stiermarken (Steiermark)

Stiermarken (Steiermark) is een grote deelstaat in Oostenrijk en strekt zich uit van centraal Oostenrijk tot aan zuid oost Oostenrijk. Stiermarken grenst in het zuiden aan het land Slovenië. De hoofdstad van deze deelstaat is de stad Graz, dat tevens de grootste stad van de deelstaat is. Stiermarken heeft een inwoneraantal van ongeveer 1.2miljoen. Stiermarken heeft een oppervlakte van 16.394 km².

Voordelig, kindvriendelijk en culinair uitstekend

Indien Oostenrijkers een vakantietip voor hun land afgeven, valt hun keus veelal op Stiermarken. Want van Stiermarkers wordt gezegd dat zij over de beste kwaliteiten als gastgevers beschikken, met de deelstaat worden eigenschappen zoals voordelig, kindvriendelijk, culinair uitstekend en onvervalst geassocieerd. Wellness & genot, natuur actief en events zijn de centrale vakantiethema’s. En in de deelstaat-hoofdstad Graz, de geboortestad van Arnold Schwarzenegger en Europese cultuurhoofdstad in 2003 en nog meer, pulseert het leven in een middeleeuwse stadskern die door de Unesco tot cultureel werelderfgoed is verklaard.

pompoenpitten olie

Kastelenroute en appelplantages sieren het groen van het oosten - in het westen lokken de beroemde olie uit pompoenpitten, het „zwarte goud" van Stiermarken en de stoeterij van de wereldberoemde lipizzaner paarden. Geheel in het zuiden levert de zonnige ligging van indrukwekkende wijnbergen internationaal bekende wijnen op.

Wereldcup-nachtslalom

In de winter is het tussen de witte bergen in het noorden en de hete bronnen in het zuiden goed toeven. Rondom de wereldkampioenschapsplaats Schladming, met het jaarlijke evenementen-highlight, de wereldcup-nachtslalom voor heren, vallen er 860 km aan pistes te ontdekken.

Skigebieden in Steiermark

Skigebiet Ischgl / Idalpe / © Österreich Werbung/Niederstrasser

Op wintersport naar Steiermark? Bekijk de mooiste skigebieden in deze regio.

Lees meer

  1. Er zijn nog geen reacties bij deze post

Laat een nieuwe reactie achter

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen