Adres

Wasserfall
5743 Krimml

Website:  De Krimmler-watervallen in Salzburger Land

De Krimmler-watervallen zijn zonder meer indrukwekkend, spectaculair en bezienswaardig te noemen. Bovendien bieden ze een prachtig uitzicht. Nergens anders dan in Oostenrijk, en meer bepaald in Salzburger Land, kan je een dergelijke grote waterval op zulk een makkelijke manier bewonderen. Laat je verrassen door de kracht en de pracht van de natuur en breng een bezoek aan de 380 meter hoge watervallen van Krimmler.

 © Österreich Werbung/Simoner
Klik om te vergroten

De grote parkeerplaatsen voor auto’s en touringcars verraden de immense aantrekkingskracht van deze watervallen, die de grootste zijn in heel Europa! Zelfs vanaf de parkeerplaats kan je de gigantische waterval in al haar grootsheid bewonderen. Toch is het zeker de moeite waard om ook eens de wandelroute te nemen om wat dichterbij te komen. Via de Wasserfallweg ben je in nauwelijks 10 minuten aan het onderste deel van de waterval. Voor de wat meer ervaren bergbeklimmers en –wandelaars , volgt er dan nog een pad vol bochten dat verder omhoog leidt, naar het begin van de waterval. Voor je inzet word je onderweg ruimschoots beloond met prachtige vergezichten over het omringende bergachtige landschap.

Als je er dan toch bent, kan je ook zeker even een kijkje nemen in het WasserWunderWelt Krimml. Dit moderne themapark ligt vlakbij de parkeerplaats. Je vindt er experimenten, interactieve spellen en video’s die allemaal te maken hebben met water. Zowel buiten in het Aqua-park als binnen in het Haus des Wassers en in de Multivision-cinema krijg je een bijzondere kijk op de wondere wereld van het water. Vanzelfsprekend zijn er ook een restaurant en een souvenirwinkel. Het is dus een ideale uitstap voor iedereen die van de kracht van de natuur houdt. Overigens kan je van hieruit verder rijden over de Gerlosstraβe (tolweg), die de kortste route biedt naar Tirol.

In de buurt

Google map of De Krimmler-watervallen in Salzburger Land

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen