Super Sommer Card

Zeven kabelbanen, de Dorbahn Serfaus en de Wanderbus vormen samen een netwerk door de bergstreek rondom Serfaus-Fiss-Ladis. Met de Super.Sommer.Card. kan hiervan gratis gebruik worden gemaakt. De mooiste wandelpaden zijn met deze doorlopende „luchtverbinding“ gemakkelijk te bereiken. Een ander highlight op de kaart zijn wandelingen per week met gids, waarbij u veel interessants over de natuur en de geschiedenis van de streek te weten komt.

Ook kleine gasten profiteren van de Super.Sommer.Card., want de Beleveniswereld Serfaus met het interactieve Murmlitrail, een marmottenterrein met echte knaagdieren, een toegankelijk marmottenhol, de vier belevenispunten Murmli Rodeo en het waterspeelpark Murmliwasser zijn in de kaart opgenomen.

Door een sprookjesachtig bos leidt het Murmlitrail langs een geheime vertelbron, een wortelman, een pratende uil of een brommende beer naar een volledig ingericht marmottenhol. In het speelpark Murmliwasser vlak bij het tussenstation Komperdell zijn 15 speelstations gegroepeerd rondom een beek. Op blote voeten lopen, met water, zand en aarde spelen, stuwdammen bouwen, moddergevechten houden – alles wat kinderen leuk vinden is hier gewenst. De Erlebniswelt wordt aangevuld door de Alpenpromenade, vlakbij het middenstation van de Komperdell-lift. Met 26 info-stations, die de geschiedenis van Serfaus vertellen, laat het ouders en kinderen wat leren over deze betoverende regio. In het zomerfunpark Fiss op de Möseralm zijn ook de reuzenglijbaan, de zomer-sneeuwwereld en de kuurplaats met de Super.Sommer.Card. gratis toegankelijk.

Ook in de aangrenzende plaats Fiss zijn er talloze attracties naast het grandioze berglandschap die met de Super.Sommer.Card. gratis toegankelijk zijn. Zo mogen natuurliefhebbers in Fiss in ieder geval de zogeheten Fisser Gonde niet missen. Dit is een beschermd natuurgebied op een hoogte van 1820 tot 1950 meter waar een heel interessant themapad doorheen loopt. In totaal biedt het pad 25 stations waar interessante informatie over flora, fauna, cultuur en geschiedenis wordt gegeven. In het zomerfunpark Fiss op de Möseralm zijn onder meer de luchtkussenglijbaan van Berta, het gebruik van de kuurplaats en het Slackline-park, maar ook de kinderboerderij inbegrepen.

Nog een hoogtepunt voor de kinderen is de Fisser holenwereld. Men zegt dat hier het holenmonster Hauke woont, dat te zien is als je hem op de goede dag tegenkomt. Maar niemand weet natuurlijk wanneer het de goede dag is. Wie daar nog niet genoeg aan heeft, gaat met de Super. Sommer. Card. naar de avontuurbergen, die stations in alle drie plaatsen in de regio hebben.

Ook inbegrepen in de kaart zijn de belevenispaden in de avontuurlijke bergen. Geïnspireerd op ideeën van de bekende Oostenrijkse kinderboekenschrijver Thomas C. Brezina zijn in Serfaus het avontuurpad Stortvlucht, in Fiss het Heksenpad en in Ladis het Onderzoekerspad aangelegd. Als detectives met een speciale uitrusting moeten kinderen verschillende opdrachten uitvoeren om een spannend geheim op te lossen.

Kinderen tussen de 3 en 15 jaar kunnen met de Super. Sommer. Card. aan het afwisselende animatieprogramma van de beide kinderclubs deelnemen. Zes dagen per week worden de kinderen in de Mini&Maxi Club in Fiss-Ladis en in de Murmliclub in Serfaus de hele dag vermaakt door gediplomeerde spel- en belevenispedagogen.

De kaart biedt o.a. de volgende voordelen:

 • Gratis gebruik van de kabel banen in Serfaus-Fiss_ladis
 • Toegang tot Adventure World Serfaus
 • Toegang tot Zomer Funpark Fiss
 • Gebruik van wandelbus tussen de dorpen van Serfaus, Fiss en Ladis
 • Kinder entertainment (van zondag tot vrijdag) in de twee kinderclubs (Murmli-Club Serfaus en Mini&Maxi Club Fiss-Ladis)
 • Thomas C. Brezina’s Adventure Mountains
 • The Crashed Plane in Serfaus
 • The Witches’ Trail in Fiss
 • The Explorer’s Trail in Ladis
 • Begeleide wandeltochten in de bergen in Serfaus-Fiss-Ladis
 1. Er zijn nog geen reacties bij deze post

Laat een nieuwe reactie achter

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen