Serfaus Fiss Ladis

Deze regio bestaat uit de gelijknamige dorpen Serfaus, Fiss en Ladis en ligt in de deelstaat Tirol.

Naast de bekende wintersport mogelijkheden is er ook in de zomer voldoende te ondernemen. Zo is er ruim 500km aan bewegwijzerde wandelroutes en zijn er Nordic walking tochten. Ook de fietsers kunnen gebruik maken van 200km aan mountainbike routes of 85km aan bewegwijzerde wegen voor elektrische fietsen. Verder zijn er mogelijkheden voor klimmen, Segway-trekking, Paragliding, Raften, canyoning, paardrijden en modelvliegen.

ligging

Het unieke vakantiegebied Serfaus-Fiss-Ladis ligt midden in een oud cultuurlandschap op een plateau, 1.200 tot 1.400 meter boven het Tiroolse Inntal. Met meer dan 2.000 zonuren per jaar behoren Serfaus, Fiss en Ladis tot de zonnigste plaatsen van Tirol.Activiteiten

Een fantastisch zomersportgebied, omzoomd door de Samnaungruppe en de Ötztaler Alpen. Wellnesshotels met exclusieve aanbiedingen en smaakvol ingerichte spa-gedeelten, die qua “state-of-the-art”-uitrusting kunnen wedijveren met de meest gerenommeerde wellnesshotels in Europa. SerfausFiss-Ladis is een waar paradijs voor gezinnen: de kinderen worden de hele dag of per uur beziggehouden, zodat de ouders tijd hebben voor hun eigen vakantiegenoegens. Authentieke almen en hutten.

Mountainbiken in het Bikepark Serfaus-Fiss-Ladis en over 200 km aan bewegwijzerde mountainbikeroutes, het officiële Scott Bike Testcenter, fietsplezier met de e-bikes, wandelen tot aan bergtoppen van 3.000 meter, 500 km aan bewegwijzerde wandelpaden, verschillende themawandelpaden, klimmen, paardrijden, paragliding, rafting, kanoën, Nordic Walking, modelvliegen, tennissen, Segway-Trekking, boogschieten en driving-range, zomerrodelbaan Fisser Flitzer, vliegattractie Fisser Flieger, de Skyswing, Slackline Park en de zomersneeuwwereld Schneewerk in het Zomerfunpark Fiss; een alppromenade vlak bij het tussenstation van de Komperdell lift, met 26 informatiepunten over de geschiedenis van Serfaus, een interactieve Murmlitrail en waterspeelpark Murmliwasser met de Murmli-Rodeo, een toegankelijk marmottenhol en het marmottenterrein met echte marmotten voor kinderen en volwassenen in de beleveniswereld Serfaus; klimtuin voor gezinnen St. Georgen – Rappenwand, klimtoren Fiss en inlineskating, het Waldseilpark X-Trees en zip-line Serfauser Sauser, avonturenbad in de openlucht.

Caching Park Serfaus-Fiss-Ladis: interactieve rondwandeling door het dorp met Geo Caching in Ladis, Bären Caching Park Serfaus (interactief avonturenpark: met de smartphone in de voetsporen van de beer).

Bikepark Serfaus-Fiss-Ladis bij de Waldbahn met parcours, trails en area’s voor bijna alle leeftijdsgroepen en vaardigheidsniveaus.

Nieuw in het zomerseizoen 2015: Belevenispark Hög in Serfaus met een meer om te zwemmen en voor allerlei watersporten, avonturenspeeltuin en gezinscoaster Schneisenfeger.

Super. Sommer. Card.

Een kaart die tal van gratis diensten omvat, zoals het gebruik van de kabelbanen of de wandelbus. Alle vakantiegangers krijgen deze in hun accommodatie vanaf de eerste overnachting op de hoogvlakte voor duur van hun verblijf.

Avontuurlijke bergen van Thomas C. Brezina

Drie belevenispaden, opgezet naar ideeën van de bekende kinderboekenschrijver Thomas C. Brezina.

  • Berg 1: “De Duikvlucht” in Serfaus
  • Berg 2: “Het Heksenpad” in Fiss
  • Berg 3: “Het Onderzoekerspad” in Ladis

Kinderopvang

  • Kinderopvang van 3 tot 15-jarigen is gratis met de Super.Sommer.Card.
  • Murmli-Club Serfaus en Mini&Maxi Club Fiss-Ladis: avontuurlijk programma voor kinderen vanaf 3 jaar van zondag tot en met vrijdag. Intensief weekprogramma met afwisselende activiteiten voor elke leeftijd: spelletjes in de natuur, kleine expedities, uitstapjes naar de roofvogels, speels natuuronderwijs, instuderen van “toneelstukken”, uitproberen van verschillende sporten, klimtuin, canyoning en nog veel meer.
  • Middagopvang (eten en drinken zelf meenemen).
  • Kinderopvanggroepen in de twee kinderclubs: 3-4 jaar, 5-8 jaar, 9-11 jaar, 12-15 jaar.
  • Opvang voor de kleintjes in de Murmlikrippe in Serfaus (dalstation van de kabelbaan Komperdell) van 1 tot en met 2 jaar (van maandag tot en met vrijdag, tegen betaling).

Geneeskrachtig bronwater

De “Tiroler Sauerbrunn” – een door de staat erkende bron van geneeskrachtig mineraalwater, in het jaar 1212 in Obladis (gemeente Ladis) ontdekt.

Actuele weer

Er is momenteel (nog) geen weerinformatie bekend