Spectaculaire alpenstrassen in Oostenrijk

Oostenrijk bezit, voornamelijk in Tirol, diverse Alpenstrassen, spectaculaire bergwegen die steil en met tal van haarspeldbochten omhoog slingeren naar de regio's boven de boomgrens. Zo komt u veelal langs stuwmeren, passen, gletsjers en uitkijkposten.

De weg zelf, het stevige klim- en daalwerk en de schitterende panorama's over het berglandschap zijn de hoogtepunten van de Alpenstrassen en een uitstapje waard. De meeste Alpenstrassen zijn particuliere tolwegen, die doodlopen hoog in de bergen. In de zomer kunt u ook veelal overnachten in diverse berghutten, regel wel een gids en ga niet op eigen houtje.

Onderstaand diverse Alpenstrassen:

  • Zillertaler Höhenstrasse (36 km) in de buurt van Mayrhofen, van 550 naar 2020 m, door prachtige natuur en langs een interessante Alpentuin.
  • Alpenstrasse Zillergrund (25 km) van Mayrhofen naar Heiliggeistjöchl (2658 m) aan de Italiaanse grens.
  • Gletscher Panoramastrasse (27 km) door het Kauner Tal ten zuidoosten van Landeck, van het dorpje Feichten langs het Gepatsch stuwmeer naar de gletsjerregio in de Ötztaler Alpen.
  • Ötztaler Gletscherstrasse (15 km) van het plaatsje Sölden in het Ötztal omhoog naar de Rettenbach- en Tielenbachgletsjer op 2800 m hoogte.
  • Timmelsjoch-Hochalpenstrasse (38 km) eveneens bij Sölden in het Ötztal, via Unter- en Hochgurgl naar de 2500 m hoge Timmelsjoch (Passo di Rombo); eventueel verder naar Vipiteno of Merano in Italie. Silvretta-Hochalpenstrasse van Galtür in het Patznauntal in het wessten van Tirol naar de Bieier Höhle en het Silvretta stuwmeer op 2086 m in Vorarlberg. Het is beslist de moeite waard hier een ronde van te maken, door het Montafontal en retour over de Arlbergpas (1793 m).

Lees ook

  1. Er zijn nog geen reacties bij deze post

Laat een nieuwe reactie achter

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen