Provincie Vorarlberg, deelstaat van Oostenrijk

Provincie VorarlbergVorarlberg is de meest westelijke regio van Oostenrijk en grenst in het westen aan Zwitserland, in het noorden aan Duitsland en in het westen aan Liechtenstein en Zwitserland. De hoofdstad van deze deelstaat is de stad Bregenz. In Voralberg wonen circa 340.000 Oostenrijkers. Na Wenen is het de kleinste provincie van Oostenrijk. De cultuur en maatschappij heeft meer weg van de Zwitserse dan die van de Weners. Vorarlberg is een van de bekendste toeristische provincies van het land. Voornamelijk komt dit door zijn mooie bergen, wonderschone natuur en vele bekende winstersportoorden.

Afwisselend landschap

Het landschap van deze streek is zeer afwisselend De Vorarlbergers hebben nagenoeg een Zwitsers dialect en noemen hun regio liefkozend het Ländle. Het landschap van deze streek is zeer afwisselend en strekt zich uit van het Bodenmeer tot aan Bregnzer Wald en het rustige Brandner en drukke Montafanal in het zuiden. Het grootste gedeelte van Vorarlberg wordt in beslag genomen door de Alpen. Bij de boomgrans bepalen bossen, boomgaarden en boerderijen het beeld. De Zwitserse orientatie is feitelijk een gevolg van het berggebied. Door de bergtoppen werd het contact tussen Vorarlberg en de rest van Oostenrijk bemoeilijkt. Ondanks de bouw van de moderne Arlbergtunnel is daar vandaag de dag nog weinig aan veranderd.

Skigebieden in Vorarlberg

Skigebiet Ischgl / Idalpe / © Österreich Werbung/Niederstrasser

Op wintersport naar Vorarlberg? Bekijk de mooiste skigebieden in deze regio.

Lees meer

Vorarlberg: sportief, cultureel en culinair

In het meest westelijke puntje van Oostenrijk, ligt het prachtige deelstaatje Vorarlberg. Met zijn totale landoppervlak van ongeveer 2.500 km² is het na Wenen de kleinste deelstaat van Oostenrijk, maar heeft Vorarlberg verbazend veel te bieden! Vorarlberg...Lees meer

  1. Er zijn nog geen reacties bij deze post

Laat een nieuwe reactie achter

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen