Vorarlberg: sportief, cultureel en culinair

In het meest westelijke puntje van Oostenrijk, ligt het prachtige deelstaatje Vorarlberg. Met zijn totale landoppervlak van ongeveer 2.500 km² is het na Wenen de kleinste deelstaat van Oostenrijk, maar heeft Vorarlberg verbazend veel te bieden!

Vorarlberg is vooral bekend om zijn diversiteit: De 3.000 meter hoge bergtoppen van de Alpen maken het een geliefde wintersport bestemming maar ook zomers is het er goed vakantie vieren. Het landschap varieert van heuvelachtige bosrijke omgeving tot weidse groene velden gesierd met kleine dorpjes. Er zijn prachtige wandelroutes en speciale trails voor mountainbikers van ieder niveau. In nagenoeg ieder dorp is wel een winkeltje waar je een mountainbike of fiets kunt huren voor een dag,zodat je er lekker zelf op uit kan. Wanneer je in bent voor wat meer actie en echt wilt gaat trailen zit je ook goed in Vorarlberg: er zijn verschillende trailroutes voor beginners en gevorderden. Het is wel te raden een ervaren mountainbike gids mee te vragen die je de beste trails en de mooiste plekjes kan laten zien.

Hier komen dus de overheerlijke Oostenrijkse bosbessentaarten en de echte Oostenrijkse kruisbessenjam vandaan!

Ook op culinair gebied is er van alles te doen: bezoek een van de vele traditionele familibedrijfjes en zie hoe nog echt op de ambachtelijke wijze de typische Vorarlbergse mosterd gemaakt wordt, of leer zelf kaas maken op de kaasboerderij. . Ook is Vorarlberg dé bessenstreek van Oostenrijk. Hier komen dus de overheerlijke Oostenrijkse bosbessentaarten en de echte Oostenrijkse kruisbessenjam vandaan! Breng eens een bezoekje aan een echte imker en proef de 100% natuurlijke honing die in vele gerechten terug te vinden is. kijkje nemen bij het vervaardigen van de pittige bergkazen, echte honing, gedroogd fruit, vers gemaakte oliën, de heerlijkste bessen, de lekkerste chocola en de meest verfrissende kruidenthee.

Heeft u honger gekregen van al die activiteiten? Gezond en lekker eten is heel belangrijk en dat weten de Oostenrijkers als geen ander. Er zijn talloze prima restaurantjes waar u kunt genieten van heerlijke streekgerechten en het prachtige uitzicht.

Vorarlberg is niet alleen bekend en geliefd bij liefhebbers van lekker eten, buitensporten en natuurliefhebbers en , maar is ook een soort van smeltkroes van culturele activiteiten! Behalve de verschillende zeer interessante musea, zoals het Womens Hittisau , het Joods Museum Hohenems en het toonaangevende Kunsthaus Bregenz barst het iedere zomer weer van de festivals, vrijmarkten en tentoonstellingen.

 © Vorarlberg Tourismus/Popp Hackner
Klik om te vergroten

Een echte aanrader is de zogenaamde “village walk” of city tour. Vorarlberg heeft een grote reputatie op het gebied van architectuur: prachtige moderne gebouwen opgetrokken uit voornamelijk hout waarbij geëxperimenteerd is met de traditionele bouwwijzen, afgewisseld met de traditionele Oostenrijkse huizen bieden een heel interessant straatbeeld. En het blijft niet alleen bij de buitenkant. Ook het interieur van deze moderne gebouwen is zeker de moeite waard om te bezichtigen. Op een creatieve manier en met ambachtelijk handwerk zijn vrijwel alle meubelstukken opnieuw uitgevonden en op ecologische wijze vervaardigd. Een lokale gids neemt u graag mee en laat u alle mooie plekjes zien.

Lees ook

  1. Er zijn nog geen reacties bij deze post

Laat een nieuwe reactie achter

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen