Bewandel nieuwe paden in de zomerse bergen in Tirol

Deze zomer valt er in het hart van de Alpen nog meer te wandelen en ontdekken. Nieuwe routes leiden over bruggen, vlonders en wandelpaden naar sublieme uitzichten, verborgen plekjes en spannende avonturen. Dat maakt de zomer in Tirol nog leuker en afwisselender.

Een mogelijk record: de langste hangbrug ter wereld

Vanaf medio 2014 wordt de tot nu toe langste hangbrug ter wereld (403 meter) voor voetgangers in Reutte in gebruik genomen. Zij verbindt de ruïne Ehrenberg met Fort Claudia en zal voor een vermelding in het Guinness Book of Records zorgen. Deze oversteek 'door de lucht' heet Highline 179 en heeft zijn naam te danken aan de voor uitstapjes zo geliefde route B179 over de Fernpas.

Verbonden met de natuur: oriëntatieparcours en wandelroutes

Vanaf komende zomer zullen de oriëntatielopers in Oberndorf zich met kaart en kompas in de hand naar de Kitzbüheler Alpen begeven, op zoek naar de posten die daar op drie onlangs aangelegde routes zijn geplaatst. Men moet op zoek naar de rood-witte borden op de gemakkelijke lichtblauwe route (10 posten), de middelzware rode route (16 posten) en de zware zwarte route (19 posten). Je kunt met de 29 posten van het totale netwerk ook je eigen route uitzetten.

Kitzbühel beschikt reeds over een groot netwerk aan wandelroutes. Er komen echter nieuwe routes bij, onder andere op de spectaculairste afdaling ter wereld, de Streif (een wandeling van 3 uur) op de Kitzbüheler Horn, het steilste deel van deze ook met de fiets toegankelijke berg (320 hoogtemeters) en de goed begaanbare Bichlach-rondwandelroute

Grenzeloos: lange wandeltochten op de Wilder Kaiser en in de Zillertaler Alpen

In de streek Wilder Kaiser kun je in zes dagen een wandeling over de Kaiserkrone maken. De lange-afstandswandelroute Kaiserkrone loopt rondom deze imposante berg over oude paden en van hut naar hut. Deze uitdagende route biedt 55 km en 9.300 hoogtemeters op een prominente locatie met steile rotsen, donkere bossen en glooiende almweiden. Hij kan vanaf het zwemmeer Going met de klok mee of tegen de klok in worden gelopen.

Er valt hier van alles te ontdekken, van het houten stadje (Holzstadl), de bosarena (Waldarena), over de bosspeeltuin naar het insectenhotel.

De Peter-Habeler-Runde ontsluit sinds de zomer van 2013 het westelijke deel van de Zillertaler Alpen. Tijdens deze wandeling heb je een uitzicht van 60 kilometer, tot over de grens op het naburige Wipptal en Zuid-Tirol. Er zijn wandelingen naar zes hutten over een afstand van 3,5-13 kilometer mogelijk in verschillende moeilijkheidsgraden over almweiden, steenslag, steenblokken, morenen en keien.

Voor gezinnen: avonturenroutes en ‘Kraftplätze’ voor groot en klein

De Koglweg Thierbach is de nieuwe avonturenroute voor gezinnen rondom de Kogl in de idyllische plaats Thierbach. Dat is het kleinste en hoogst gelegen dorp van de vier Wildschönauer kerkdorpen. Er valt hier van alles te ontdekken, van het houten stadje (Holzstadl), de bosarena (Waldarena), over de bosspeeltuin naar het insectenhotel.

 © Tirol Werbung/TVB Tannheimer Tal
Klik om te vergroten

Wild bruisend water begeleidt groot en klein op het uitstapje door de Glemmbachklamm in Thiersee (Ferienland Kufstein). Tijdens deze dagwandeling met een gemiddelde moeilijkheidsgraad, wordt de beek meerdere malen overgestoken. Het natte element speelt ook bij de nieuwe waterspeeltuin in Schattwald in het Tannheimer Tal een rol. Hij ligt aan de Achensee Achensee Achensee en is daar vanaf 2014 het middelpunt van de autoloze weg langs de oever van Maurach naar Achenkirch.

Lees ook

  1. Er zijn nog geen reacties bij deze post

Laat een nieuwe reactie achter

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen