Wandel Vakantie

Van heinde en verre komt men naar Oostenrijk om te wandelen. Oostenrijk is namelijk een waar wandelparadijs, zowel in de zomer als in de winter. Het land, dat vooral bekend staat om de uitstekende wintersportmogelijkheden, biedt namelijk een prachtige natuur met zeer uiteenlopende wandeltochten, van eenvoudig tot zeer zwaar. Dit betekent dat bijna alle wandelaars wel een route op maat kunnen vinden. Maar, bereidt u vooraf wel goed voor, want een zware bergbeklimming kan een onaangename verrassing zijn voor wandelaars met een mindere conditie. Zorg er dan ook altijd voor dat u een goede wandelkaart meeneemt, u de weersverwachtingen in de gaten heeft gehouden en goed schoeisel aan hebt. Voor de minder geoefende wandelaar is het tevens niet verstandig van de gemarkeerde wandelpaden af te wijken.

Vindt u het ook heerlijk om te wandelen door natuurreservaten, langs meren en door fraaie bergpassen, dan bent u in Oostenrijk aan het goede adres. Diverse reisaanbieders organiseren speciale wandelvakanties naar Oostenrijkse plaatsjes, die geheel in het teken staan van wandelen. Zij overhandigen u dan een vastgesteld programma en dit kunt u individueel of in groepsverband uitvoeren. Uiteraard hoeft u geen speciale wandelvakantie te boeken. U kunt ook zelf met de camper verschillende campings aandoen en daarvandaan uw wandeling maken. Leuk is om tijdens uw wandelvakantie natuur en cultuur af te wisselen. Er zijn zoveel uitgestippelde routes door de natuur, maar vergeet niet dat Oostenrijk ook op cultureel gebied heel veel te bieden heeft. Zo kunt u bijvoorbeeld het ene authentieke dorp naar het andere wandelen. Of bijvoorbeeld de binnenstad van de hoofdstad Wenen te voet bezichtigen. Heeft u al een flinke afstand achter de rug en wilt u even tot rust komen? De vele hutten en gasthofen bieden uitgebreid de mogelijkheden om een drankje en een broodje of gebakje te nuttigen.

Wanneer kunt u het beste gaan wandelen? Eigenlijk kunnen wij op deze vraag geen goed antwoord geven. In het voorjaar en in de zomer kunt prachtige wandelingen maken en genieten van de zon en de natuur. Maar de speciale winterwandelwegen zijn ook uniek en zeker beoefende wandelaars zullen zich hierop vermaken. Vooral Steiermark, Vorarlberg, Salzburg en Tirol staan bekend als regio's met prachtige wandelroutes. Alle regio's hebben hun eigen charme en bieden de wandelaar weer hele andere mogelijkheden dan de ander. Met stoeltjesliften en kabelbanen zijn de hoogalpine gebieden makkelijk te bereiken. Het uitstekende voorzieningen van het openbaar vervoer, zorgt ervoor dat u gemakkelijk op uw slaapplaats terugkomt. Dat is dan ook een ideale oplossing wanneer u van A naar B wilt wandelen en geen uitgestippeld rondje.

Ook Geocaching, wandelen van en naar geo coördinaten, wordt steeds populairder in Oostenrijk. Het land beschikt namelijk over een schat aan prachtige plekken, bijna ontelbaar.

  1. Er zijn nog geen reacties bij deze post

Laat een nieuwe reactie achter

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen