Achensee

De Achensee (Achenmeer) is het grootste meer in Tirol en is een waar vakantie paradijs. Het Sports & Vitality Park is niet alleen leuk voor families en wandelaars maar ook watersportliefhebbers zijn hier in hun element. Net als natuurliefhebbers, avonturiers en diegene die gewoon een beetje rust en stilte willen.

Achensee bestaat uit 5 pitoresque dorpjes Pertisau, Maurach, Achenkirch, Steinberg en Wiesing rond het heldere water van de Achensee. Op de achtergrond staan de imposante bergen Karwende en Rofan.

Wandelen en Klimmen

Er is meer dan 500km goed onderhouden en bewegwijzerde wandelroutes variërend van plat en licht glooiend tot zwaardere routes op een hoogte van 2.457 meter. Deze routes leiden de wandelaars door een prachtige en gevarieerde natuur. Liefhebbers van natuur en sportievelingen kunnen hun hart ophalen bij de enorme aantallen wandelpaden rond de bergen. Voor wie liever in een groep wandelt en wil vertrouwen op ervaren berg- en wandelgidsen, worden er wekelijkse wandeltochten georganiseerd.

De Rofan en Karwendel bergen zijn twee van de meest populaire klimgebieden in Tirol. En er is zeker genoeg te klimmen rond de Achensee: Klimparken voor de kinderen, sportklim gebieden, klassieke alpen routes en moderne routes zoals de nieuwe Achensee 5-Peak. Deze neemt klimmers mee langs alle belangrijke toppen van de Rofan: Haidachstellwand, Rosskopf, Spieljoch, Seekarlspitze en Hochiss. Klimfans kunnen uitkijken naar werkelijk fantastische uitzichten. Lokaal kan er een gids afgehaald worden met gedetailleerde informatie, veiligheidstips en contact informatie voor gecertificeerde berg- en skigidsen.

Gezinsvakantieplezier rond het meer

Waterratten en enthousiaste jonge wandelaars zullen helemaal op hun plek zijn in de regio Achensee, dat bekend staat als gezinsvriendelijk. Een fantastisch wekelijks programma met nieuwe sportieve, creatieve en gevarieerde avonturen is dagelijks beschikbaar voor de "kleintjes" - en allemaal gratis! Kinderen van 4 tot 11 jaar kunnen de regio verkennen. Ze kunnen een bosfeest houden met de mascotte 'Wusel Wassergeist', een watergeest, en natuurlijk is er ook een programma van activiteiten voor kleine piraten aan de Achensee. 'Zenzi Ziege de geit' is de patroonheilige van het programma van dit jaar. Ze begeleidt kinderen op een heel bijzonder Alpine avontuur bij de Gaisalm, gelegen vlak naast het meer. Het programma is gratis voor de kleintjes met de AchenseeCard. Klimmen, Segway tours, stand-up paddle boarding en een inleidende paardrijd les bieden veel actie voor kinderen en jongeren tussen de 12 en 16 jaar.

Pure fietsavontuur

De regio Achensee is één van de meest populaire fiets bestemmingen in Tirol, met meer dan 250 km van onberispelijk bewegwijzerde en goedgekeurd fiets-en mountainbike routes. Er zijn talloze "makkelijke" fietstochten beschikbaar voor iedereen die het landschap in een rustige manier wil bewonderen. Deze routes nemen fietsers mee langs de oevers van het meer, in een van de romantische zijdalen of naar de beroemde Almen (Pletzach-, Gern-, Falzthurn-en Gramaialm), die allemaal gemakkelijk te bereiken zijn vanaf de dorpen.

Uitdagende en avontuurlijke mountainbikeroutes voor alle niveaus zorgen voor een echte adrenaline stoot voor de echte sporters. De goed bewegwijzerde en officieel erkende routes maken het plannen van een reis gemakkelijk, en bieden net de juiste voorwaarden voor alle niveaus van fitheid. De Karwendel en Rofan bergen zijn het uitgangspunt voor de Karwendel mountainbike tour, wat een echt hoogtepunt is. Met 306 km lang biedt het 6.869 meter bergop en 6.766 meter naar beneden, waardoor het een echt uitdagende tour is. Echter, de adembenemende natuurlijke omgeving van het Karwendel Park elke inspanning meer dan goed.

Voor degenen die liever een meer ontspannen ervaring hebben zijn er ook e-bikes verkrijgbaar bij 18 verhuurstations in de regio Achensee. 11 extra oplaad-stations zorgen ervoor dat u altijd de energie reserves bij kunt laden, zelfs op langere tochten.

Een Mekka voor hardlopers

Met 183 kilometer aangeduide looproutes en een perfecte topografie met oevers van meren, valleien en bergen is de Tiroler Sport & Vital Park een van de mooiste hardloop bestemmingen in de Alpen. Runners kunnen hun techniek aanscherpen op 23 nieuwe bewegwijzerde routes, die ook gecombineerd kunnen worden op bepaalde punten. De hardlooproutes zijn ingedeeld in verschillende moeilijkheidsgraden. Een eenvoudig kleursysteem (zwart voor moeilijk, rood voor middelzwaar en blauw voor eenvoudig) en een kaart, verkrijgbaar bij de VVV informatiebureaus, maken het gemakkelijk om je te oriënteren.

Op het water en in de lucht

Achensee is lange tijd beschouwd als een perfecte zeil-en surfbestemming, pal in het hart van de Alpen. Met 9 km lang, biedt het prachtig water en de ideale windcondities voor zeilers, surfers en liefhebbers van kitesurfen of de trend sport Stand Up Paddle Boarding (SUP). Naast de Achensee cruiseschepen, de waterfietsen, roeiboten, duikers en vissers, heeft het grootste meer van Tirol ook voldoende ruimte voor zwemmers, die helemaal in hun element zullen zijn. Dit bergmeer heeft ook water dat schoon genoeg is om te drinken. Talloze gekwalificeerde tandemvlucht exploitanten en paragliding scholen in de regio maken het mogelijk voor bezoekers om te genieten van het fascinerende gevoel te vliegen.

De perfecte tee shot

Bij de Achensee zijn twee golfbanen, een 18-holes golfparcours op de Achensee Golf en Country Club, gelegen aan de voet van de Karwendel bergen. Deze is niet alleen is de oudste golfclub in Tirol (het werd opgericht in 1934), maar het houten clubhuis, die geheel van hout gemaakt is, is ook zeer indrukwekkend. De tweede baan is gelegen op een prachtige hoogvlakte in Achenkirch. Het Posthotel golfcomplex met een 9-holes baan is geschikt voor zowel beginners als experts.

Actuele weer

Er is momenteel (nog) geen weerinformatie bekend