Wandelen

Oostenrijk is een waar wandelparadijs, zowel in de zomer als in de winter. Oostenrijk heeft een prachtige natuur, die zich uitermate leent voor uiteenlopende wandeltochten. Zo kan in Oostenrijk bijna elke wandelaar uit de voeten, onderstaand diverse tips:

Tips en aanbevelingen voor wandelingen in de bergen

Bij langere of kortere wandeltochten komt de ontspanning van de stress van het dagelijks leven heel automatisch; spanningen verdwijnen, in de frisse berglucht kunt u eindelijk vrij ademen en rustig slapen. Kies routes die aangepast zijn aan uw conditie. Wandelt u in een groep, pas dan het tempo aan de zwakste wandelaar. Denk aan een goede wandelkaart, let op weersvoorspellingen, of informeer hiervoor ter plaatse bij de VVV. Schoenen zijn zeer belangrijk. Zij dienen een goed profiel te hebben, de enkel goed te omsluiten en perfect te zitten. In de bergen zijn goed schoeisel en regenkleding altijd nodig.

Ook een trui of muts is handig als het weer plotseling kouder wordt.

Nooit van de gemarkeerde wandelpaden afwijken!

Vanaf een hoogte van 1500 meter is de zonnestraling heviger. Smeer voldoende zonnebrandcrème. Ook een trui of muts is handig als het weer plotseling kouder wordt.

Met stoeltjesliften en kabelbanen zijn de hoogalpine gebieden makkelijk te bereiken. Natuurlijk is bij het wandelen boven de boomgrens ook wat voorzichtigheid geboden. In de bergen zijn goed schoeisel en regenkleding bijvoorbeeld altijd nodig.

Zo kan een wandelvakantie in Oostenrijk, het best samen met vrienden of familie, tot een onbezorgde belevenis worden. Bijvoorbeeld een avontuurlijk weekend met paarden, of een week lang op uw gemak zonder bagage van dorp tot dorp wandelen. Wilt u even uitrusten… de vele gasthofen en hutten bieden u voldoende gelegenheid om iets te nuttigen. U kunt ook leren klimmen bij een van de vele alpinescholen in Oostenrijk. Bovendien leert u alles over de juiste uitrusting.

Lees ook

  1. Er zijn nog geen reacties bij deze post

Laat een nieuwe reactie achter

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen