Watersport

Watersport

Zeilen, surfen en waterski is mogelijk bij Bregenz aan de Bodensee. Ook op de Neusiedlersee kan zeer goed worden gezeild, maar hier mag geen motorverkeer varen. Hetzelfde geldt op wat kleinere schaal voor de Plansee, de Achensee Achensee Achensee en de Walchsee Walchsee in Tirol. Ook de duiksport wordt in de Bodensee beoefend en verder in het soms tamelijk diepe water van de Alter Rhein, tussen Feldkirch en Bregenz. In die omgeving worden ook cursussen in het duiken georganiseerd. Zwemmen kan vaak in de schilderachtig gelegen bergmeren, zoals de Schwarzsee bij Kitzbuhel, de Muhlsee bij Innsbruck of de Walchsee bij de Zahmer Kaiser.

Een van de nieuwere attracties is rafting, het wildwatervaren. Een raft is een rubberboot voor ongeveer tien personen, waarmee stroomafwaarts gevaren wordt door krachtige bergbeken en smalle rivieren. Voor de roeiers ligt de uitdaging in het behendig sturen langs grote rotsblokken, door bochten en over stroomversnellingen. Zwemvest, helm en beschermende kleding behoren tot de noodzakelijke uitrusting voor deze spannende en avontuurlijke activiteit. Het beste seizoen voor rafting is de vroege zomer, als er nog volop smeltwater door de beken en rivieren stroomt.

Ook voor kanoërs vormt het wilde water in de bergbeken een uitdaging. Omdat voor beide sporten oefening en begeleiding noodzakelijk is, zult u op tal van plaatsen organisaties aantreffen die cursussen aanbieden. Wie de kanoërs tijdens spannende wedstrijden in actie wil zien, moet in augustus het Internationale Wildwasserrennen op de Sanna bij Landeck bezoeken. Vooral de slalom in het parcours maakt dit toernooi tot een boeiend spektakel.

Zwemmen

185 Meren zijn een sieraad in het landschap - in het naburige Salzkammergut, in de dalen en op hoogplateaus. In de zon lijken de meren op een bonte speelweide - voor iedereen, die naar waterpret en zwemplezier hunkert. Een ding hebben alle meren in het SalzburgerLand gemeen: de uitstekende kwaliteit van het water! Behalve de meren nodigen ook nog meer dan 60 openluchtbaden uit tot zwemplezier in het SalzburgerLand. In de openluchtbaden zorgen grote waterglijbanen en kikkerbadjes ervoor dat een dag in een zwembad vooral ook voor de kleine waterratten bijzonder leuk is!

Zeilen en Surfen

Elf meren nodigen tot zeilen en surfen uit en elk meer heeft iets heel speciaals. De Wolfgangsee (oudste yachtclub van Oostenrijk!) is bijvoorbeeld het grootste en diepste meer. In Flachgau zijn de warme Wallersee en de meren van Obertrum en Mattsee bekend vanwege de wind uit het westen. Het meer van Zell am See ligt pittoresk middenin de bergen en geeft uitzicht op het Kitzsteinhorn .

Kajak, Rafting, Canyoning

Wanneer u op avontuur uit bent, hebben de heldere bergbeken en rivieren in het SalzburgerLand u veel te bieden. Snelstromende rivieren en steile ravijnen middenin een unieke bergwereld alsmede de fantastische stilte op de talrijke meren zijn ideale omstandigheden voor kajak, rafting, canyoning én voor ontspanning in de natuur.

Lees ook

  1. Er zijn nog geen reacties bij deze post

Laat een nieuwe reactie achter

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen