Feldkirch

460 m
Inwoners 33.240
accommodaties
14 hotels in Feldkirch via Booking.com

14 hotels

in Feldkirch via Booking.com

Aan het begin van de 20e eeuw was Feldkirch een rustige, zo niet slaperig stadje. Sir Arthur Conan Doyle was nauwkeuriger en beschreef Feldkirch als een plaats in een groene vallei, beneden gebogen heuvels en duizend meter onder de Arlberg pas.

Zowel Conan-Doyle als student en muzikant en James Joyce als auteur verbleef enige tijd in Feldkirch. "Ik maak muziek hier op de Bombenhorn, dit is een perfecte training voor mijn longen", dat is wat Conan-Doyle, de jonge uitvinder van Sherlock-Holmes meldde over zijn studie in het bekende jezuïetencollege "Stella Matutina ". Overigens, Leo Naphta, in Thomas Mann's beroemde werk "Zauberberg" (De Toverberg) studeerde aan dezelfde universiteit.

De student, Arthur Conan Doyle maakte graag een wandeling door de bergen rond de stad of een wandeling langs de rivier de Ill tot aan de Rijn. Aan de andere kant, James Joyce, ging bijna elke dag naar het station om naar de passagiers te luisteren. Een deel van wat hij kon begrijpen van het moeilijke Alemannian dialect is te vinden in "Finnegans Wake". "Daar op die rails", zei hij op een avond, "werd het lot van Ulysses besloten in 1915". Hij verwees daarbij naar het feit dat in deze Oostenrijkse grensstad hij bijna verhinderd was om naar Zwitserland te gaan tijdens de Eerste Wereldoorlog.


Google map

Google map of Feldkirch

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen