Rodelen in de zomer

Waar denk je aan bij het woord rodelen? Waarschijnlijk aan lange, brede besneeuwde pistes, een skilift en aan een slee. Maar wist je dat je ook in de zomer kunt rodelen; het zogenaamde zomerrodelen? Met grote snelheid ga je van een speciaal aangelegde baan af over een rails.

Hoe werkt het?

Een zomerrodelbaan is niet te vergelijken met het rodelen in de sneeuw. De baan is vaak zo aangelegd, dat hij geïntegreerd zit in het landschap. Bij de rodelbanen moet je eerst naar boven lopen (of soms gaat dit met een lift of roltrap). Bovenaan wachten de rodels op je. Je zit in een karretje en je gaat over een speciale rails naar beneden. Hoe steiler de afdaling, hoe harder je gaat. Kicken! Voor – kleine – kinderen zijn er minder steile afdalingen beschikbaar, waardoor ook zij de ervaring van het rodelen kunnen krijgen!

Veiligheid tijdens het rodelen

Alvorens je begint aan je rodelritje, krijg je eerst de veiligheidsvoorschriften te horen. Zo mag je – uiteraard – geen handen en voeten buiten de rodel houden (dit is dus het tegenovergestelde van ‘gewoon’ rodelen) en je moet tijdens de rit goed blijven opletten.

Waar kun je in de zomer rodelen?

Bijna overal in Oostenrijk zijn er zomerrodelbanen te vinden. De leukste, steilste en spannendste staan hier opgesomd.

  • Arena Coaster – Zell am Ziller: eigenlijk is dit een Alpen-achtbaan. De baan heeft een hoogteverschil van 140 meter en hij is maar liefst 1450 meter lang. Kinderen vanaf 4 jaar kunnen onder begeleiding van een volwassene gebruik maken van de rodelbaan. Kinderen vanaf 10 jaar mogen helemaal alleen naar beneden.
    • Schlossberg Lienz – Lienz: of je een adrenalinekick krijgt van deze rodelbaan? Jazeker! Met een lengte van 2700 meter en een snelheid van (maximaal) 40 kilometer per uur raas je met volle vaart richting het dal. De rodelbaan genaamd Osttirodler is van mei tot en met oktober en vanaf kerst tot (midden) mei dagelijks geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur.
    • Fisser Flitzer – Fiss: De Fisser Flitzer (gelegen in Sommer-Funpark Fiss) is een ware sensatie voor jong en oud. De baan overstijgt een hoogteverschil van maar liefst 370 meter. De baan zelf is 2200 meter lang. De start is bij het Möserbahn bergstation en de finish is bij het Möserbahn dalstation. De rit duurt maar liefst 8 minuten.
    • Zomerrodelbaan Biberwier – Lermoos: 40 bochten, 170 hoogtemeters en maar liefst 1300 meter lang. Dát is de zomerrodelbaan van Biberwier te Lermoos. De baan is van half mei tot half oktober dagelijks geopend van 09.00 – 16.30 uur.
    • Alpine Coaster – Imst: duizelingwekkende snelheden, scherpe bochten en steile stukken. Daar staat de Alpine Coaster in Imst garant voor. Je legt een parcours af van 3500 meter. Geniet van de natuur om je heen, maar vooral van de snelheden die gehaald worden op deze rodelbaan! In mei - juni en september - oktober is de baan geopend op donderdag -zondag van 11.00 – 17.00 uur. In juli-augustus is hij dagelijks geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Lees ook

  1. Er zijn nog geen reacties bij deze post

Laat een nieuwe reactie achter

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen