Winterse activiteiten

 © Wildkogel-Arena, Neukirchen & Bramberg
Klik om te vergroten

Denk je aan winter, denk je aan Oostenrijk. Denk je aan Oostenrijk, denk je aan sneeuw. Denk je aan sneeuw, denk je aan…. Juist. Skiën en snowboarden. Maar wist je dat – bijna alle – skigebieden veel meer activiteiten bieden dan alleen maar skiën of snowboarden?

Deze twee winterse activiteiten zijn hartstikke leuk voor alle leeftijden en ze geven net dat beetje extra aan je vakantie. Ze zijn spannend, vaak nieuw en ook nog eens erg leuk en sportief.

 © Illwerke-tourismus
Klik om te vergroten

Rodelen

Van deze winterse activiteiten is waarschijnlijk rodelen de meest bekende. Rodelen is een soort sleetje rijden, maar dan véél leuker. Je krijgt een slee (rodel) mee in de lift of gondel naar de top en vanaf daar ga je met je rodel op (een afgesloten!) pistes rodelen. Vaak hebben ze ’s avonds hele bergafdalingen afgezet voor het nacht rodelen, zodat je ongestoord je gang kunt gaan op een verlichte piste. Heerlijk hè! Belangrijk bij het rodelen is om met de hakken van je voeten te sturen. Je krijgt van te voren een hele uitleg – inclusief veiligheidsinstructies –, dus fout gaan kan bijna niet!

Tips:

  1. Neem je helm, skibril en goede, stevige schoenen (of snowboots) mee.
  2. Vaak moeten kinderen mee onder begeleiding van volwassenen. Mochten er te weinig volwassenen zijn in vergelijking met kinderen, probeer dan het gewicht van de kinderen (vaak geldt hier een maximum van twee kinderen) gelijk te verdelen over de rodels.
  3. kijk of er onderweg een mogelijkheid is om te pauzeren. Als dit niet het geval is, neem iets te eten en te drinken mee, want een afdaling kan soms best lang duren.

Snowuben

In veel skigebieden kun je ’s avonds op een – wederom – verlichte piste snowtuben. Met snowtuben ga je in een opgeblazen band zitten en daarmee ga je de piste af. Vaak mag je met snowtubes alleen op afgesloten pistes naar beneden gaan, want je kunt ze niet zo goed ‘sturen’ als rodels. Het principe is zeer makkelijk: je gaat zitten en…. go!

Tips

  1. vaak is er een minimum leeftijd aan het snowtuben verbonden, informeer hier van te voren naar, dat voorkomt een heleboel teleurstelling…
  2. in sommige gebieden zijn er speciale kindertubes voor hele kleine, deze hebben een minder grote (zit)opening, waardoor het veel veiliger is.
  3. als er geen speciale kindertubes zijn, kijk dan of volwassenen en kinderen samen op 1 tubes mogen.

Kun je niet wachten om deze winterse activiteiten uit te proberen? Waar wacht je nog op en kijk wat er in ‘jouw’ skigebied aangeboden wordt!

Lees ook

  1. Er zijn nog geen reacties bij deze post

Laat een nieuwe reactie achter

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen