Skiën met mooi weer

Voor iedere fanatieke skiër een droombeeld. Perfect geprepareerde pistes, niet al te druk – maar wel gezellig druk – en een heerlijk zonnetje en een fijne temperatuur. Skiën met mooi weer kan soms ontzettend warm zijn, vanwege alle kleding die je draagt, maar als je je er op voorbereid, hoeft dit geen probleem te zijn! Maar.. hoe bereid je je nou voor op een perfecte ski dag?

Bekijk het weerbericht

Hoewel dit een open deur lijkt, doet niet iedereen dit. De avond van te voren kunnen de weermannen en –vrouwen heel goed inschatten hoe het weer de volgende dag gaat worden op de berg. Gaat de zon schijnen of blijft hij toch verstopt achter de wolken? Je kunt het weer via de tv verkrijgen, maar als je een smartphone of tablet (en internet) hebt, kun je natuurlijk ook daar op kijken.

Je outfit

Je outfit voor een warme dag is net zo belangrijk als je ski outfit voor een koude dag. Het slimste is om, hoewel het misschien warm lijkt, je kleding op te bouwen uit laagjes. Draag – bijvoorbeeld – eerst een – thermo – hemd, dan een pulli en daar overheen nog je jas. Op die manier kun je, als het écht te warm wordt, een van de laagjes uittrekken, zonder dat het in een keer te koud is. Als het daarna weer kouder wordt, kun je altijd weer een van de laagjes aantrekken. Op een warme dag zou ik aanraden om toch met een – thermo – legging te skiën onder je skibroek, zo kan het zweet makkelijk worden afgevoerd en blijf je zelf koeler dan zonder – thermo – legging. Je moet er wel rekening mee houden dat het in het dal aanzienlijk warmer is dan op de berg! Dus verkijk je hier niet op.

Hoofd- en handbescherming

Het is natuurlijk extreem verleidelijk om je handschoenen uit te trekken op een warme dag tijdens het skiën, maar doet dit niet! Bijna in ieder gebied is het dragen van handschoenen verplicht op de pistes. Dit heeft natuurlijk te maken met de veiligheid. Wat je wel kunt doen is een paar dunnere (wel goede kwaliteit!) handschoenen meenemen voor als je teveel gaat zweten met je dikke handschoenen. Waarschijnlijk zal je tijdens het skiën of een helm dragen of een muts. Als je graag met helm skiet en deze ook tijdens een warme dag graag op hebt, haal dan de dikke voering er uit. Dit scheelt ontzettend in de warmte. Je houdt alleen nog de binnen voering over. Ook kun je vaak de oorwarmers van je helm afhalen, waardoor je oren lekker vrij zijn tijdens het skiën in de zon (smeer ze wel in met zonnebrand dan!). Als je er voor kiest om met een muts op te skiën, kun je eventueel overwegen om een hoofdband te dragen op warme(re) dagen. Deze houdt wel warmte vast, maar niet zoveel als met een muts. Mocht je tóch perse met een muts willen skiën, kies dan een iets dunnere uit dan die je normaal hebt. Ik beloof het, het gaat je een hoop – oververhitte – warmte schelen! Ook zou je in plaats van een skibril een zonnebril kunnen dragen, maar let wel op dat hij goed aansluit bij je ogen en dat hij een goede UV-bescherming heeft!

Smeren, smeren, smeren

Buiten je outfit en hoofd- en handbescherming is nog één ding ontzettend belangrijk. Op een warme dag is de zon natuurlijk veel feller en sterker dan normaal. Smeer je daarom goed in met zonnebrand en herhaal dit ook echt om het uur (of om de twee uur), zodat je zeker niet verbrand. Vergeet ook niet om lipbalm op je lippen te smeren en vergeet ook je oren en je nek niet!

Lees ook

  1. Er zijn nog geen reacties bij deze post

Laat een nieuwe reactie achter

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen