Voor de dagen dat het sneeuwt; een skibril

Op zonnige dagen heb je een goede zonnebril, maar voor de dagen dat het sneeuwt dan? Een skibril! Een skibril (of goggle) kun je uiteraard ook dragen als de zon schijnt, maar dan is het wellicht te warm. Hoe koop je nou de perfecte skibril? Zo!

Beschermingsfactor

Net als bij een zonnebril heeft een skibril ook een beschermingsfactor om je ogen te beschermen tegen de zon. Deze beschermingsfactor is niet anders dan bij een zonnebril! Voor de bescherming is het dus niet perse beter om een skibril te dragen of een zonnebril. Op alle (goede!) skibrillen zit een beschermingsfactor. Deze lopen net als bij de zonnebrillen van factor 1 tot en met 4. Waarbij 1 de ‘minste’ bescherming geeft en waarbij 4 de meeste bescherming geeft aan je ogen. Uiteraard hoef je je skibril niet alleen te dragen als het sneeuwt, want zoals je ziet beschermt hij ook gewoon tegen de zon, het is maar net wat je zelf fijner vindt.

Het grote voordeel ten opzichte van een zonnebril

Een skibril sluit altijd perfect aan. Zo kan er geen schadelijk licht in de ogen komen en de ogen zijn dus altijd goed beschermd! Het comfort van het dragen van een skibril met een helm, in vergelijking met een zonnebril is werkelijk fantastisch. Je voelt de band van je skibril niet zitten (die zit namelijk om je helm heen) en je hebt een lekker breed zichtveld. Een ander groot voordeel van een skibril is dat de ogen (en het deel van je gezicht waar hij overheen zit) lekker warm blijven, want een skibril beschermt je tegen wind en dus ook tegen kou. Zeker als je graag in ‘Schuss’ (of iets gecontroleerder, maar wel snel) van de piste af wil gaan, is dit dus een voordeel. Je krijgt geen tranende ogen en je zicht blijft perfect. Draag je een gewone bril en wil je deze ook dragen tijdens het skiën? Je skibril past vaak over je gewone bril heen, zodat je geen – dure– aanpassingen hoeft te doen aan je bril(len). Er zijn ook skibrillen waarin aangepast glas (of opzetstukjes) voor te maken zijn, maar deze zijn uiteraard wel aan de prijs, maar het is wel erg comfortabel.
Als het gaat sneeuwen zit je met een skibril ook goed. Je bril heeft namelijk een speciale coating (die je absoluut niet met je vingers mag aanraken!!) die de sneeuw (en eventuele) regen afvoert. Zo blijft je zicht vrij van ‘aangeplakte’ sneeuw.

De glazen van je skibril

Als je wel eens op wintersport bent geweest is het je vast opgevallen hoeveel verschillende soorten skibrillen er zijn. Groot, iets kleiner, gekleurd glas, gespiegeld glas enzovoort. Geel en oranje zijn de meest gebruikte kleuren voor een skibril, samen met spiegelend glas. Geel en oranje contrasteren goed met de sneeuw in wisselende weercondities. Als je een skibril neemt met gespiegeld glas, kun je zelfs kiezen voor een bijna doorzichtige kleur. De ‘spiegel’ in je glas weerkaatst het zonlicht zo goed dat je alle kleuren kunt kiezen.

De aanschaf

Uiteraard is het kopen van een – goede – skibril een hele investering, maar je hebt er ontzettend lang plezier van. Om een goede skibril aan te schaffen zou ik zeker naar een gespecialiseerde sportwinkel gaan of naar een skiwinkel in Oostenrijk. Zij hebben toch het beste materiaal en zij kunnen je ook goed adviseren wat voor jou goed is.

Lees ook

  1. Er zijn nog geen reacties bij deze post

Laat een nieuwe reactie achter

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen