Skiën met een groep

Als je gaat skiën dan kun je dit alleen doen of natuurlijk met een groep. Als je ervoor kiest om in een groep te gaan skiën, is het handig om een paar dingen goed af te spreken, zodat er geen misverstanden ontstaan binnen de groep. Dit kan de groepssfeer beïnvloeden en dat zou erg jammer zijn van de vakantie.

Bedenk van te voren of je als groep de hele dag bij elkaar wil blijven of dat je je opsplitst aan de hand van persoonlijke skivoorkeuren. Dit scheelt vaak al een hoop ergernis, weet ik uit ervaring.

Maak afspraken over pistes

Vaak zijn de ‘pistevoorkeuren’ in een groep niet gelijk. De een gaat graag van een blauwe piste af, waar een ander de voorkeur geeft aan een rode of zwarte piste. Het makkelijkst is dan om de groep op te delen, want waar de een absoluut geen plezier beleeft aan een blauwe piste, zo heeft de ander geen plezier aan een rode of zwarte piste. Bekijk dus eerst welke pistes er in een gebied zijn en splits daarna eventueel de groep op om te gaan skiën. Het leukste is natuurlijk wel als je elkaar aan het eind van een piste weer treft, dus bekijk goed welke pistes op elkaar aansluiten en welke een knooppunt hebben. Zo kun je elkaar toch nog even zien tussen het skiën door.

Snelheid versus genieten

De ene persoon vindt het te gek om als een raket van de piste af te gaan, terwijl een groepsgenoot misschien juist wel geniet van een rustige afdaling en alles om zich heen bekijken. Het is voor de ‘snelle’ groep vervelend om steeds te moeten wachten en voor de ‘geniet’ groep is het vervelend om steeds te snel te moeten skiën. Wat je zou kunnen doen is een tijd afspreken om te lunchen, iets te drinken of om weer bij elkaar te komen bij een – vooraf – bepaald (eet)gelegenheid, waardoor je de groep makkelijker kunt opsplitsen en dit geen gevolgen heeft voor beiden kampen. Op de afgesproken tijd lekker samen bijkletsen en bijkomen en daarna weer volle bak er tegenaan.

Gezelligheid staat voorop

Hoewel een wintersport voornamelijk draait om het skiën (en snowboarden), gaat het natuurlijk om veel gezelligheid. Zeker als je met een groep bent. Wellicht zijn de avondindelingen voor iedereen anders, waar de een houdt van bordspellen, staat de ander het liefst in de discotheek, maar plan ook een paar gezellige avonden met de hele groep. Dit is goed voor het groepsgevoel en zo vier je toch een groot deel van de vakantie samen! Ontbijt en diner bijvoorbeeld iedere dag samen, dat is gezellig, je kunt plannen maken voor de rest van de dag én je spreekt elkaar in een ontspannen sfeer, voordat er weer een dag vol skiën aanbreekt.

Lees ook

  1. Er zijn nog geen reacties bij deze post

Laat een nieuwe reactie achter

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen