Ski les voor volwassenen

Natuurlijk begint niet iedereen met skiën als hij/zij heel jong – en klein – is. Soms moet je eerst bekend raken met wintersport, voordat je er iets mee gaat doen. Als je op volwassen leeftijd begint met wintersport, heb je natuurlijk wel les nodig. Hoe vind je de perfecte ski les – voor volwassenen – die bij jou past?

Note vooraf: ga, ondanks dat je denkt dat je het al kan, NOOIT zonder ski les de piste op. Dit kan gevaar opleveren voor jezelf, maar ook voor anderen. Daarbij is het ook verboden om zonder te kunnen skiën (of natuurlijk snowboarden) de piste op te gaan.

Alleen of met een groep

Ben je op wintersport met personen die al ervaring hebben met wintersport of heeft (bijna) iedereen les nodig? Dit is de eerste vraag die je/jullie vooraf moeten stellen. Als je deze informatie hebt, kun je namelijk verder gaan zoeken.

Het (ski)gebied en het aanbod van skischolen

Hebben jullie al een skigebied op het oog waar jullie heen willen? Zijn er in het gebied waar jullie heen willen meerdere skischolen? Zo ja, biedt een of meerdere van deze skischolen speciale les aan voor volwassenen? Kun je bij een van deze skischolen een skileraar inhuren voor een week als je je eigen groep hebt samengesteld? Mocht er speciale ski les voor volwassenen worden aangeboden, dan is het aan te raden, als je alleen ski les gaat volgen, om hier aan deel te nemen. De ‘lesstof’ is niet zo kinderlijk en het kan – meestal – op een iets sneller tempo gaan. Als je met een groep gaat die allemaal nog niet kunnen skiën, is het natuurlijk leuk om met zijn allen in één groep te zitten. In dat geval zou een skileraar inhuren voor een week de beste optie zijn. Zo kunnen jullie op je eigen tempo, mét bekenden, de ski les volgen.

Gezelligheid en na afloop een afzakkertje

Vaak heerst er in de volwassen skigroepen een enorme gezelligheid. Iedereen heeft wel íets te vertellen en mochten er verschillende nationaliteiten in een groep zitten, dan kunnen volwassenen toch sneller een gemeenschappelijke taal spreken dan kinderen. Vaak bieden de skischolen, net zoals bij kinder ski les ook de mogelijkheid om tussen de middag te gaan lunchen met z’n allen. Het is zeker aan te raden om dat te doen. Het is gezellig en je leert de mensen uit je skiklas een beetje beter kennen.

Natuurlijk moeten de volwassengroepen ook mee doen aan het ‘Skirennen’ (de skiwedstrijd aan het eind van de week. De meeste gebieden bieden dit geheel kosteloos aan!) om te laten zien wat ze geleerd hebben. Vaak hilariteit alom. Na afloop een afzakkertje in de après ski bar, samen met de prijsuitreiking van je gewonnen medaille. Na de prijsuitreiking nog even napraten met je nieuwe vrienden en je skileraar, om terug te kijken op een fantastische week.

Lees ook

  1. Er zijn nog geen reacties bij deze post

Laat een nieuwe reactie achter

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen