Hoe koop je skischoenen?

Na een aantal jaren skiën vind je het tijd voor eigen skischoenen, in plaats van schoenen van de verhuur. Logisch! Eigen schoenen, geen gedoe met telkens opnieuw passen en weer inleveren. Heerlijk! Maar, hoe kies en koop je nou de perfecte schoenen?

Nieuwe of tweedehands?

Als je skischoenen gaat kopen, dan kun je – logisch – kiezen tussen nieuwe schoenen of tweedehandse skischoenen. Waar je voor gaat is afhankelijk van je eigen voorkeuren en natuurlijk ook van je budget. Als je een (heel) klein budget hebt, kun je het best voor – goede – tweedehands schoenen gaan. Veel mensen doen na een of twee seizoenen hun skischoenen al weg. Deze zijn dan eigenlijk nog als nieuw, maar degene die ze verkoopt heeft toch liever nog nieuwere schoenen. Het is dus zeker niet slecht om je goed te oriënteren online, op wintersportbeurzen en in sportwinkels, want misschien zit er wel een prachtig koopje tussen.

Heb je een iets groter budget? Ga dan zeker voor nieuwe skischoenen. Als je nieuwe schoenen koopt, vormen deze nog naar je voeten, zodat je altijd de – meest – perfecte pasvorm hebt.

Welke maat moet je kopen?

Als je in een – gespecialiseerde – sportwinkel skischoenen gaat kopen doe je er slim aan om je voeten te laten opmeten. Zij hebben er een handig apparaat voor en deze geeft (bijna altijd) je goede maat door via een ingenieus systeem. Als je dan schoenen past met deze maat, kan het soms zijn dat je tenen tegen de voorkant aankomen. Dit is precies goed! Als je dan in je skischoenen naar voren gaat ‘hangen’, in skipositie, dan zijn je tenen weer los. Als het goed is kun je je tenen dan vrij op en neer bewegen, maar je zit nog wel strak in je schoen.

Als de schoenen echt te krap zijn, neem dan een halve maat groter. Een hele maat groter is waarschijnlijk meteen te groot.

Kosten van skischoenen

Skischoenen zijn een – vaak – dure aankoop. Het voordeel is, is als je eenmaal schoenen hebt, je er ook lang mee kunt doen. Het is dus niet zo dat je na een jaar alweer nieuwe nodig hebt. Hoe duur je schoenen zijn, is natuurlijk afhankelijk van de uitvoering van de schoenen. Wil je er een met een kabeltje voor verwarming in je schoenen? Wil je er een RECCO systeem in? Wil je een leren voering of polyester? Dit zijn allemaal keuzes die je moet maken, maar waardoor wel (mede) de prijs van je schoenen bepaald word.

Eigenlijk zijn alle schoenen die tegenwoordig verkocht worden gewoon echt goed. Er is dus niet perse een beter of slechter, maar het ligt echt aan de uitvoering hoeveel het gaat kosten.

Tip: ben je tegen het einde van het seizoen in Oostenrijk? Ga dan zeker even bij Sport2000 of Hervis kijken. Zij ruimen dan alle modellen van het lopende seizoen op, waar je nog wel eens op een fijne aanbieding kunt stuiten en dus vaak luxe uitvoeringen van skischoenen kunt kopen voor héél weinig geld!

Lees ook

  1. Er zijn nog geen reacties bij deze post

Laat een nieuwe reactie achter

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen