Nederlandse vrouw bepaalt wintersportbestemming

WiFi belangrijker dan goede ligging vakantiehuis

Bij de voorbereiding van de wintersportvakantie heeft de Nederlandse vrouw het voor het zeggen. Plus minus 42% van de vrouwen doet voornamelijk het voorwerk. Dit blijkt uit onderzoek. Een derde van de wintersportende stellen zoekt samen de wintersport uit. Het is opmerkelijk dat mannen beweren samen alles voor de wintersport uit te zoeken, terwijl vrouwen juist aangeven dat ze het voorwerk voornamelijk alleen doen. Er is dus een verschil in beleving tussen mannen en vrouwen over wie het meeste aan de voorbereiding voor de wintersport doet.

Man achter het stuur

Hoewel de vrouw tijdens het voorwerk de broek aan heeft, heeft de man het voor het zeggen als de wintersport begint. De mannen zitten namelijk achter het stuur naar het wintersportgebied. Maar 1,5% van de vrouwen neemt de gehele reis voor haar rekening. De rest van de Nederlandse koppels rijdt om de beurt naar de bestemming.

De hele familie op de latten

Van jongs af aan mogen de Nederlandse kinderen al mee op wintersportvakantie. Ongeveer een derde van de wintersporters neemt hun kroost al mee als ze nog onder de drie jaar zijn. Meer dan de helft neemt de kinderen mee vanaf vier jaar en ouder. Wintersport is dus een echte familievakantie. De meeste wintersporters gaan met familie op vakantie. Reisgezelschappen bestaan vooral uit het eigen gezin (37,5%), uit drie generaties (26,1%) of uit meerdere bevriende gezinnen (21,8%). Volwassen kinderen gaan ook mee, bijna 84% van de ouders verwacht dat hun kinderen ook na hun 18e nog mee op wintersport gaan.

WiFi belangrijker dan goede ligging

Op wintersport willen de Nederlanders ook een fijn verblijf. Een wintersporthuis wordt gekozen op basis van een goede prijs/kwaliteitverhouding (95,6%). Daarnaast hechten de Nederlanders veel waarde aan WiFi. Het is zelfs zo dat Nederlandse wintersporters WiFi belangrijker vinden dan een goede locatie van het vakantiehuis.

Bron: http://www.belvilla.nl/nieuws/bericht/belvilla-wintersportonderzoek

Lees ook

  1. Er zijn nog geen reacties bij deze post

Laat een nieuwe reactie achter

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen