Een skigebied zoeken

Een skigebied uitzoeken gebeurt meestal niet in een paar uur. Tenzij je natuurlijk ieder jaar naar dezelfde plek gaat, dan is het een kwestie van een paar seconden. Hoe kies je nou een goed, fijn, geweldig skigebied uit voor een onvergetelijke wintersport?

Après ski, ruimte of uitgestrekte pistes?

Kies je voor de vele grote – aaneengesloten – gebieden en après ski mogelijkheden in Tirol, Vorarlberg of Salzburgerland? Zoek je rust en ruimte in Karinthië of Stiermarken? Of wil je genieten van de lange en uitgestrekte pistes in Opper- en Neder-Oostenrijk?

De meeste – Nederlandse – toeristen kiezen ervoor om te gaan skiën in Tirol, Salzburgerland of Vorarlberg. Dit heeft vooral te maken met de vele mogelijkheden op – après – ski gebied en de reisafstand vanaf Nederland.

Nu is het de vraag: hoe kies je dan uiteindelijk een skigebied uit? Dat is echter minder makkelijk dan het doet klinken.

 © Österreich Werbung/Joe Wörgötter
Klik om te vergroten
 • Als je met kinderen gaat, kijk of er genoeg kinderfaciliteiten zijn, zoals een – kinder – skischool, eventueel met kinderopvang. Het is fijn voor kinderen om bij kinderen in een groep te zitten van dezelfde leeftijd. Ze begrijpen elkaar en ze pikken sneller dingen op, omdat ze hun leeftijdsgenootjes nadoen. Niet alle skigebieden hebben dit namelijk.
 • Zijn er genoeg pistekilometers? Het zal voor zich spreken dat je in een gebied met 50 kilometer piste sneller bent uitgekeken dan in een – aaneengesloten – gebied met 200 kilometer. Ga je dus puur en alleen om het skiën, dan is dit de meest belangrijke factor waar je rekening mee moet houden.
 • Heb je een pension of hotel met alleen logies, kijk of er genoeg – verschillende – eetgelegenheden in de buurt zijn.
 • Wil je graag langlaufen? Kijk of er genoeg loipen zijn. Deze zijn – bijna – altijd te vinden in het dal, dus belangrijk is dat het dal hoog genoeg ligt om sneeuwzeker te zijn. Vaak kun je deze indicatie vinden op de site van het desbetreffende dorp/gebied.
 • Als je met een groep (jongeren) op vakantie gaat en jullie willen ’s middags/’s avonds uitgaan, kijk dan of er genoeg bars en clubs zijn. Niet alle skigebieden hebben evenveel keuze hierin. Kleine tip: bekijk de openingstijden van de bars. Sommige sluiten namelijk tegelijk met de pistes, waardoor je hier echt alleen kunt après skiën.
 • Met de familie op wintersport en jullie willen ’s avonds activiteiten doen? Kijk of er bijvoorbeeld gerodeld kan worden. Ook zijn er vaak shows van skischolen – eens per week – en dit is erg leuk om gezien te hebben.
 • Luister – en lees! – ervaringen van anderen over een bepaald gebied. Zij kunnen je precies vertellen wat er allemaal in een bepaald gebied te doen is, hoe de pistekwaliteit is en of het de moeite waard is.

De belangrijkste vragen zijn dus:

 • Hoeveel kilometer (of uur) willen we maximaal reizen?
 • Hoeveel pistekilometers willen we minimaal?
 • Zijn er – genoeg – faciliteiten om de middag en avond door te komen?
 • Biedt het gebied wat wij voor ogen hebben? Gebruik de zoekfunctie op deze site om meer informatie te krijgen óf kijk op de site van een gebied wat je aanspreekt.

Lees ook

 1. Er zijn nog geen reacties bij deze post

Laat een nieuwe reactie achter

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen