Eerste keer wintersport

Na lang twijfelen, wikken en wegen, is de keuze dit jaar gevallen op wintersport, maar je bent nog nooit op wintersport geweest. Welke materialen heb je nodig voor de eerste keer wintersport? Dit artikel zal je een stuk op weg helpen.

 © Österreich Werbung/Fankhauser
Klik om te vergroten

Als je voor de eerste keer op wintersport gaat is het goed om te weten – en uit te zoeken – of je gaat skiën of snowboarden. Beiden brengen andere – huur - kosten met zich mee. Zeker als je voor de eerste keer op wintersport gaat is het verstandig om materialen te huren, zoals ski’s, schoenen, stokken, helmen of natuurlijk een snowboard. Als je al deze spullen aanschaft en je weet nog niet zeker of je het leuk vindt zou het natuurlijk zonde van het geld zijn.

Huur voor de zekerheid je spullen niet meteen voor een week. Het is dus beter om de spullen voor een paar dagen te proberen. Stel je huurt ski’s, maar je bedenkt na een paar dagen dat je het toch leuker vindt om te gaan snowboarden, dan kun je materialen nog omwisselen. Als je toch je spullen meteen voor een week huurt – dit is natuurlijk goedkoper! - , vraag dan bij de verhuurder of je ze toch nog zou mogen ruilen als het je niet bevalt. Het blijft tenslotte toch de eerste keer wintersport.

Als je gaat skiën moet je natuurlijk skischoenen en ski’s huren. Vaak krijg je je stokken gratis óf deze zijn verkrijgbaar op betaling van borg. Het is zeker aan te raden om stokken erbij te nemen, want soms komen ze zéér goed van pas. Om te snowboarden heb je, heel logisch, een snowboard nodig en snowboardschoenen. Stokken heb je niet nodig, want je hebt er niks aan.

Het is zéker verstandig om een helm te kopen – of te huren –, want een ongeluk zit in een klein hoekje.

 © Österreich Werbung/Hannes Kutzler
Klik om te vergroten

Het is zéker verstandig om een helm te kopen – of te huren –, want een ongeluk zit in een klein hoekje. De valpartij hoeft niet van jou af te komen, maar het kan door een – kleine – botsing al gebeuren dat je ten val komt. Dan beschermt zo’n helm toch iets meer dan alleen een muts…
En… in sommige gebieden is een helm zelf verplicht! Als je je in zo’n gebied op de piste bevindt zonder helm en de piste controle ziet het, dan kunnen ze je een fikse boete geven en je skipas mogen ze afpakken. Dit is zeker niet bedoelt om je bang te maken, maar wees je hiervan bewust! Het zou namelijk zonde van het geld – en de vakantie – zijn als dit zou gebeuren.

Wat je absoluut moet aanschaffen en waar je zeker niet op moet bezuinigen zijn goede skisokken. Ze moeten goed om je voet en kuiten passen en zeker niet te groot zijn, zodat ze gaan verschuiven (of afgeleiden). Ze mogen absoluut niet verschuiven, want anders krijg je blaren en dat zou zeker ten kosten gaan van de pret. Ook ‘beschermt’ de sok je scheenbeen en kuiten van de druk van je ski- of snowboardschoenen. Als je niet precies weet welke sokken voor jou geschikt zijn, kun je dit ook vragen bij een sportwinkel óf bij de skiverhuur in Oostenrijk. Zij kunnen je goed adviseren en helpen bij het maken van je keuze.

Lees ook

  1. Er zijn nog geen reacties bij deze post

Laat een nieuwe reactie achter

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen