Lienz

Piste informatie
Makkelijk: 10 km
Gemiddeld: 22 km
Moeilijk: 5 km
accommodaties
33 hotels in Lienz via Booking.com

33 hotels

in Lienz via Booking.com

De wintersport bestemming Lienz is de hoofdplaats van het skigebied Lienzer Dolomiten, gelegen in de regio (Oost)Tirol. Lienz ligt dicht tegen de Italiaanse grens aan. Het heeft een fraai stadsbeeld en een schitterende natuurlijke omgeving. Het is dan ook niet gek dat Lienz ook in de zomer veelal bezocht door wandelaars en natuurliefhebbers. Verder wordt het stadje vooral gekenmerkt door een gemoedelijke sfeer, met slechts een paar barretjes, en uiteraard uitstekende skifaciliteiten.

Lienz heeft de beschikking over twee sneewzekere skigebieden. Deze gebieden staan bekend als het Zetterfeld gebied en het Hochstein gebied. Van deze gebieden is Zetterfeld het grootst met ongeveer 35 kilometer aan pisten. De afdalingen van Zetterfeld zijn goed geschikt voor beginners terwijl gevorderde hun lol op kunnen op de afdalingen van Hochstein. In totaal beschikt het skigebied over ruim veertig kilometer aan pisten. De wachttijden bij de liften zijn over het algemeen erg kort!

Liefhebbers van de langlaufsport zijn hier ook op de goede plaats. Voor de langlaufers zijn er meer dan zestig kilometer aan loipes. De loipes brengen u door een prachtige ongerepte natuur.

Uiteraard kunt u de natuur ook te voet verkennen. Het gebied heeft namelijk vele uitgestippelde wandelpaden. Na het skiën kunt u zich heerlijk ontspannen in het wellnesscentrum in de stad. Ook heeft u de mogelijkheden om de zwemmen, te schaatsen en te rodelen. Voor de snowboarders is er een funpark.

Sneeuwhoogte en Weer

Sneeuwhoogte

Actuele weer in Lienz

Google map

Google map of Lienz

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen