Canyoning in de Zillertal Arena

Canyoning is een echte bergsport. Het is de bedoeling dat je via een kloof een rivier volgt. Canyoning kan daarom alleen maar plaats vinden in de bergen. Vaak denkt men dat het uitoefenen van deze specifieke bergsport gevaarlijk is, maar dit is niet het geval. Er zijn gemiddeld even veel doden als bij het skiën (12 op de 100.000). Laat je hier dus absoluut niet door afschrikken. Als je je goed aan de regels en aanwijzingen houdt, kan er – bijna – niks gebeuren. Omdat je een rivier moet volgen, moet je niet bang zijn om te klimmen, klauteren in touwen, van een rots afspringen en natuurlijk moet je kunnen zwemmen en tegen een stootje kunnen.

Regels en veiligheidsinstructies zijn er om nageleefd te worden

Omdat het een specifieke bergsport betreft, zijn er uiteraard een paar regels en veiligheidsinstructies die moeten worden nageleefd. Zo mag je nooit zonder ervaren gids op pad, moet je een wetsuit dragen en zijn helmen verplicht. Voordat je op pad gaat, krijg je deze regels en instructies te horen, zodat ze zeker weten dat iedereen er vanaf weet. Ook krijg je tijdens de instructies je wetsuit en je helm, zodat je veilig en wel op pad kunt gaan.

De bergen beleven

Eerst wandel je naar boven. Je hebt spectaculaire uitzichten tijdens het wandelen. Eenmaal boven ga je op zoek naar weggetjes waar niemand komt. Het klimmen en klauteren begint. Adembenemende momenten en vergezichten volgen. Je gaat steeds hoger en verder. Tot het moment dat je weer richting het dal moet. Je gaat uiteraard niet zomaar de weg teruglopen, nee, de truc is om van een rots af te springen –uiteraard wel tot op zekere én veilige hoogte. 3, 2, 1, spring! Zwemmend naar de kant wacht de volgende uitdaging alweer op je. Langzaamaan bereiken jullie het dal. Eenmaal beneden kunnen jullie niet stoppen met praten over hoe gaaf het was: wat een ervaring en wat een adrenaline! Deze unieke ervaring moet je een keer meegemaakt hebben. De Ronachschlucht in het Zillertal, in Gelos , is een bekende Canyoning hotspot. Onder leiding van de deskundige gidsen ga je op pad. Deze gidsen weten de weg en ze weten ook wat ze moeten doen met mensen die toch niet meer durven (dit komt natuurlijk wel eens voor!). De duur van deze tocht is 2,5 tot 3 uur.

In juli en augustus kun je van maandag tot en met vrijdag mee met een toer, mits er 5 deelnemers zijn aangemeld. In mei, juni, september en oktober is dit – helaas – op aanvraag. Voor alle dagen geldt wel: een reservering is verplicht!
De minimale leeftijd om mee te gaan is 10 jaar, maar je moet wel kunnen zwemmen. Daarnaast moet je zwemkleding en een handdoek meenemen, want hé, nat zal je worden. De kosten zijn €69,- voor volwassen en kinderen tot 15 jaar betalen €55,-. De uitrusting (wetsuit, helm en materialen voor in de bergen) zitten bij de prijs inbegrepen.

Lees ook

  1. Er zijn nog geen reacties bij deze post

Laat een nieuwe reactie achter

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen