Krimmler Wasserfälle

De Krimmler Wasserfälle – ook wel de Krimmler waterval – zijn een bijzonder stukje natuur in het eveneens bijzondere nationale park Hohe Tauern . Dit meesterstuk van de natuur is te bewonderen in de buurt van het dorp Krimmlin het Salzburger Land. Met een totale hoogte van 380 meter is het de hoogste – gefaseerde – waterval van Europa en de vijf na hoogste gefaseerde waterval in de wereld. Dat er jaarlijkse honderdduizenden toeristen komen kijken naar dit natuurschoon is geen wonder.

De waterval

Deze waterval is ontzettend bijzonder. Het is namelijk een gefaseerde waterval. Dit wil zeggen dat het water in verschillende fases naar beneden stort. De hoogste fase heeft een val van 140 meter, de tweede fase een van 100 meter en de laatste fase heeft weer een val van 140 meter.
De waterval vloeit voort uit de Krimmler Ache, een gletsjerbeek. Na een lange tocht komt het water uit de Krimmler Ache in de Zwarte Zee terecht, via de Salzach en de Donau. Doordat het water uit een gletsjerbeek komt, is de hoeveelheid water afhankelijk van het weer. In de maanden juni en juli stort er van de waterval het meeste water naar beneden. In februari het minste.

Toerisme

De Krimmler Wasserfälle zijn erg in trek bij toeristen. > Jaarlijks komen er zo’n 350.000 toeristen naar de adembenemende waterval kijken. Bij de waterval is ook een speciale ‘trail’ voor toeristen die graag naar de top van de waterval willen wandelen. De trail is 4 kilometer lang en het duurt 1 uur en een kwartier om de top te bereiken op normaal wandeltempo. De werkelijke tijd is meestal langer, gezien er verschillende platformen en rustpunten zijn om van het uitzicht en de natuur te genieten. Ook zijn er verschillende panoramapunten, waar je de waterval – bijna – in zijn geheel kunt zien. Alvorens je aan de trail begint, kun je informatie inwinnen bij het informatiepunt, waar ze je ook de ins en outs van de tocht vertellen. Voor de trail moet je echter wel een entreekaartje kopen en hij is geopend van midden april tot en met eind oktober. De watervallen zijn ook bereikbaar voor mensen in een rolstoel of met een buggy. En mocht je trek krijgen van al dat natuurgeweld, strijk dan neer bij een van de veertien restaurants.

Leuk om te weten is dat er speciaal voor toeristen, sinds 1835 (een héél lange tijd dus), een weg is aangelegd om bij de hoogste fase van de waterval te komen. En het is niet zomaar een weg, het is een panoramaweg!

Extra informatie

De entree voor volwassen is €3,00 en voor kinderen vanaf 6 tot 15 jaar slechts €1,00. Wil je graag een combinatieticket voor het park én de trail dan kost het voor volwassenen €8,80 en voor kinderen (6 – 15 jaar) €4,40. De opbrengsten van de entree gaan naar het onderhoud van het park en naar het behoud van het informatiecentrum, zodat alle toeristen ervan kunnen genieten. Honden mogen gratis mee naar binnen, mits aangelijnd.

Lees ook

  1. Er zijn nog geen reacties bij deze post

Laat een nieuwe reactie achter

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen