Het Bodenmeer is een groot meer in midden Europa en wordt begrensd door drie landen, te weten Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk en daarom wordt het meer ook wel eens aangeduid als drie landen meer. Ondanks het feit dat het Bodenmeer wordt begrensd door 3 landen loopt er echter geen grens door het meer, aangezien het staatkundig een condominium (staat van gedeelde soevereiniteit) is. De grootste steden aan het meer zijn Konstanz en Friedrichshafen in Duitsland en Bregenz in Oostenrijk. De naam dankt het meer aan het plaatsje Bodman, dat aan het meer ligt. Een andere benaming voor het meer is ook wel 'Het meer van Konstanz', vernoemd naar de gelijknamige plaats.

Het meer heeft een oppervlakte van 540 km2 en ligt op een hoogte van bijna 390 meter. Het diepste punt van het meer bedraagt ongeveer 250 mensen, dichtbij de oevers is het nog niet zo diep maar al snel wordt het oppervlak diep. Het wordt grotendeels gevoed door de rivier de Rijn, die het Bodenmeer in het zuidoosten binnenstroomt via de Untersee en in het zuidwesten weer verlaat.

Het Bodenmeer kan worden opgedeeld in twee delen, te weten de brede Obersee en de kleinere untersee. Beide waterstroken worden van elkaar gescheiden door een vier kilometer breed schiereiland waarop de oude Duitse stad Konstanz ligt. De veerboten vanuit Bregenz varen op vrijwel alle plaatsen aan de Duitse en Zwitserse oevers, bovendien zijn er oog speciale rondvaartboten die dagelijks vanuit Bregenz of Hard allerlei tochten ondernemen. Zo kan er een bezoek aan Lindau, Mainau of Konstanz, het eiland Reichenau of zelfs aan Schaffhausen worden gebracht.

In de buurt

Google map of Drielandenmeer (Bodenmeer / Bodensee)

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen