Adres

Schlossweg 1
A-7434 Bernstein

Website:  Burg Bernstein

In het midden van het natuurpark Geschriebenstein ligt de 1000 jaar oude Burg Bernstein. Het is gebouwd boven op een rotsblok in de pannonische laagvlakte, en gelegen op een hoogte van 615 meter. Rond 1530 zijn de bastions opgericht, met de bedoeling om van het kasteel een veilig toevluchtsoord te maken.

In 1604 is het kasteel voor enkele weken belegerd geweest door een gemengd leger gevormd uit Hongaren Turken en Tartaren, maar de verdidiging hield goed stand en hoewel het ernstig beschadigd werd, bleek het kasteel een onneembare vesting. Als gevolg van een ontploffing van het schietkruid werd de grote opslagkamer volledig verwoest en in 1617 is het binnenste gedeelte van dit oorspronkelijk in Gotische stijl gebouwde kasteel in een Barokke stijl gerenoveerd, wat een heel verrassend effect geeft.

 © Steindy CC BY-SA 2.0 de
Klik om te vergroten

In 1892 kreeg de familie Von Almasy het kasteel in handen. De klassieke thriller “The English patient” vind hier zijn oorsprong. Ladislaus Von Almásy, de held van de film, heeft hier namelijk gewoond. Het kasteel is daarna nog paar keer van eigenaar gewisseld maar is sinds begin 1900 weer in handen van de familie Von Almásy, die in 1953 een gedeelte van het kasteel heeft laten ombouwen tot hotel.

In de buurt

Google map of Burg Bernstein

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen