Op zoek naar de verloren smaak heeft Erich Stekovics in de hele wereld tomatenzaden verzameld. Vandaag de dag groeien in zijn gebieden in de buurt van het meer Neusiedl al meer dan 3.200 oude variëteiten. Hij is een van de meest innovatieve - en succesvolle - boeren in Burgenland en zijn liefde is de tomaat. "Een prachtige groenten," zegt hij, "geen wonder dat het in het Oostenrijks 'Paradeiser' (Jargon voor "Appel van het paradijs") genoemd wordt. Stekovics heeft de grootste collectie van tomaten ter wereld.
Het milde klimaat aan het Neusiedlersee, het grootste steppe meer in Midden-Europa, is met 300 zondagen per jaar ideaal voor tomaten. Met zijn onconventionele methodes - Stekovics begiet de planten nooit en bindt hen niet op - brengt hij de smaken van de heerlijke oude tomatenrassen tot hun recht. Onmiddellijk na de oogst van de tomaten worden ze verwerkt tot Sugos, Jam of chutneys. Deze kunnen op de boerderij en in geselecteerde delicatessenwinkels gekocht worden. Van juli tot september zijn er dagelijks rondleidingen over de velden.