Adres

Föhrenwald/Platöll
A-6534 Serfaus

Website:  X-Trees Fun Zone

Arme Indiana Jones: de filmheld met zijn markante vilthoed moet op jacht naar geheimzinnige schatten steeds maar weer bijna onbedwingbare rotswanden beklimmen of gapende afgronden overwinnen. Overal loert het gevaar: wankele hangbruggen, verraderlijk smalle struikelpaden of geniepige rotsspleten maken het de aan actie verslaafde Hollywood-professor bij elke stap moeilijk. Misschien zou Indy op zijn volgende vakantie gewoon eens naar het Tiroolse vakantiegebied Serfaus-Fiss-Ladis moeten gaan. Ook daar is meer dan genoeg spanning te vinden. De klimavonturen die daar op mensen zonder hoogtevrees wachten zijn in vergelijking met Indy’s filmescapades echter tamelijk onschuldig, en volledig gezekerd.

X-Trees Fun Zone, zo heet de attractie in het vakantiegebied Serfaus-Fiss-Ladis. En hij belooft klimplezier voor het hele gezin. De komende generatie avonturiers kan in het park kiezen uit 10 banen met in totaal 90 hindernissen van verschillende moeilijkheidsgraad. Op hoogtes tot 14 meter boven de grond klimmen dappere lieden van platform naar platform door de takken en overwinnen daarbij hangend, krabbelend, klauterend of balancerend zelfs met skis of slee, kunstmatige hindernissen met veelzeggende namen als "Spider Net", "Flying Fox", "Flying Tellerlift" of de schommelende "Indiana-Jones-brug". Weliswaar moet je, als je het contact met de grond even echt kwijt wilt zijn en je daarboven in het domein van de eekhoorntjes en spechten wilt wagen, wel wat moed en zelfoverwinning meebrengen, maar verder stelt de X-Trees Fun Zone geen bijzondere eisen aan fitheid of lichamelijke conditie. En voor de veiligheid wordt niet alleen gezorgd door de instructeurs, die hun beschermelingen allereerst op de beide oefenparcours voorbereiden op het aanstaande bosavontuur, maar ook door een perfecte veiligheidsuitrusting en het nieuwe zekeringssysteem ‘Smart Belay’, waarbij het per ongeluk uitklikken van de karabiner onmogelijk is. Mogelijk gemaakt door een intelligent communicatie programma binnenin het zekersysteem. Is een karabiner open, blokkeert deze automatisch het openings mechanisme van de andere en verhindert een gelijktijdig loslaten van het touw.

Uitgerust met een helm en klimgerei, gezekerd door meerdere karabijnhaken, kunnen kleine en grote avonturiers vervolgens zelfstandig naar hartenlust op ontdekkingsreis tussen de boomtoppen en dan van heel dichtbij genieten van de natuur rondom Serfaus, dat in een van de mooiste en zonnigste gebieden van de Alpen ligt.

Verschillende parcourslengtes, klimhoogtes en moeilijkheidsgraden spreken daarbij zowel beginners als gevorderde klimmers aan. Met kleurmarkeringen wordt – net als op de skipisten – de oriëntatie gemakkelijk gemaakt. Zo kunnen kinderen met een lengte van minimaal 1,10 meter eerst op het roze Murmli-kinderparcours klimervaring opdoen, terwijl papa en mama ernaast kunnen meelopen en – bij een hoogte van slechts 1,50 meter – altijd te hulp kunnen schieten.

Wie het circa 30 meter lange oefenparcours met de vijf hindernissen op een ongevaarlijke hoogte van 1,20 meter onder de knie heeft, kan het Plansegg-, Komperdell-, Lazid-, Masnerflug-, Flying Tellerlift, Yeti-Walk of Furgler-parcours proberen en is dan misschien klaar voor de letterlijk "hogere" regionen: op het zwarte Pezid jeugd- en volwassenenparcours gaat het de hoogte in, naar een duizelingwekkende 14 meter. Over een lengte van meer dan 100 meter moeten tien hindernissen worden genomen. Als fantastische afsluiting wenkt vervolgens de razende vaart met de Flying Fox terug naar de aardbodem.

Voor volwassenen kost toegang tot de X-Trees Fun Zone 24,00 euro per persoon. Voor kinderen zijn de toegangskosten afhankelijk van de lengte: heel kleine gasten betalen 8,00 euro voor "Murmlis Schnupper parcours", voor kinderen vanaf 110 cm lengte ligt de prijs op 13,00 euro, vanaf 130 cm op 17,00 en vanaf 150 cm op 21,00 euro per kind. Bij de toegangsprijs zijn ook inbegrepen de veiligheidsuitrusting en de instructie door een geschoolde begeleider. Een compleet overzicht van de openingstijden klik in www.xtrees.at.

Wie nog meer klimavontuur zoekt, kan in Fiss-Ladis terecht bij de klimtoren van de Mini&Maxi Club en in Serfaus bij de gezinsklimtuin St. Georgen - Rappenwand. Hier vindt u een op een zonnige open plek in het bos een bijna 25 meter hoge rotswand met verschillende beveiligde klimtrajecten. In het lagere gedeelte nodigt de redelijk vlak lopende bergwand de kleintjes uit tot het opdoen van de eerste klimervaringen. Verder naar boven komen de echte sportklimmers aan hun trekken. In de Alpinschulen van Serfaus en Fiss-Ladis kunt u klimcursussen boeken.

In de buurt

Google map of X-Trees Fun Zone

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen