Deze wijk ligt ten noorden van Wenen. In deze wijk wonen de wat rijkere inwoners van Wenen die liever niet in het drukke centrum wonen maar een villa buiten de stad te ver vinden. Hier vind je dan ook prachtige patriciërshuizen, maar ook het prachtig versierde Palais Ferstel, waar de Ferstel passage met haar glazen dak doorheen loopt. De Schottenring

En de schottenor zijn beide genoemd naar de Benedictijnen die in het vroegere Wenen in de Babenbergperiode het schottenstift stichtten. Latere heersers over Oostenrijk zijn verantwoordelijk voor de andere monumenten: Jozef II bouwde een enorm open ziekenhuis, wat thans het Josephinum heet.

Alsergrund wordt ook wel de academische wijk van Wenen genoemd. Dankzij de aanwezigheid van de Universiteit van Wenen wonen er veel studenten. Maar dat is niet de enige reden voor deze bijnaam want Alsergrund is ook de wijk van ziekenhuizen, klinieken en de plek waar de beroemde psychotherapeut Sigmund Freud die hier maar liefst 78 jaar leefde. Vandaar dat hier ook het Freud museum staat.

Verder vindt u in deze wijk nog een aantal interessante bezienswaardigheden, waaronder Freytung en de Freytung passage, de Schottenkirche, Servitenkirche, Votivkirche, het Narrenturm en het Palais Liechtenstein.

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen