Het symbool van deze wijk is logischerwijs de Stephansdom, gelegen in het hart van de binnenstad met een toren van meer dan 130 meter hoog.

De wijk wordt gekenmerkt door bochtige straten en ruime pleinen, eigenlijk typisch Weens. Bij opgravingen na de Tweede Wereldoorlog werd in deze wijk bij ondergrondse opgravingen de resten gevonden van een Romeins garnizoen van circa 2000 jaar geleden. In deze wijk is bijna elke periode, vanaf de Romeinse periode, in de prachtige gebouwen vertegenwoordigd: zo zijn er Romeinse bogen van de Ruprechtskirche, maar ook staal en glas van het spectaculaire Haas Haus aan het Stephansplatz. In deze buurt staan veel regeringsgebouwen, kantoren, cafés en zeer veel stijlvolle winkels. Bekende straten en pleinen die in deze wijk zijn gelegen zijn: Am hof, Annagasse, Backerstrasse, Blutgasse, Domgasse, Fleischmarkt, Griechengasse, Grunangergrasse, Hoher markt, joodse wijk, Judenplatz, Kurrentgasse, Schonlatergasse, Sonnenfelsgasse.

Bekende historische gebouwen in de wijk zijn: Academie der Wissenschaften, Altes Rathaus, Bohmische Hofkanzlei, Haas haus, Heiligen Kreuzerhof, Postsparkasse en het winterpaleis van Prins Eugenius.

Naast de bekende Stephansdom vindt u in deze wijk tevens de Annakirche, Deutschordenskirche, Dominikanerkirche, Franziskanerkirche, Jesuitenkirche, Kirche am hof, Maria am gestade, Peterskirche, Ruprechtskirche.

De Stephansdom domineert de skyline van Wenen. De huidige kerk dateert van de 16de eeuw, alhoewel, tijdens de Tweede Wereldoorlog werd ze volledig verwoest, in 1952 was ze volledig heropgebouwd.

De belangrijkste bezienswaardigheden zijn het altaar, de preekstoel en de vele praalgraven van de Habsburgers. Alle kunstschatten van de Dom zijn ondergebracht in het Dom- und Diocesanmuseum er recht tegenover.

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen