Achenkirch

Piste informatie
Makkelijk: 6 km
Gemiddeld: 15 km
Moeilijk: 5 km
accommodaties
3 vakantiehuizen in Achenkirch via Chalet.nu

3 vakantiehuizen

in Achenkirch via Chalet.nu
40 hotels in Achenkirch via Booking.com

40 hotels

in Achenkirch via Booking.com

De wintersportbestemming Achenkirch maakt deel uit van het skigebied Achensee, gelegen in de regio Tirol. Achenkirch is een rustig, tamelijk langgerekt dorp met een zeer overzichtelijk skigebied. Het skidorp is gelegen op een hoogte van 930 meter. Het skigebied reikt tot een maximum hoogte van 1834 meter. Het is een zeer sneeuwzeker skigebied van november tot april. Het bezit ongeveer 25 kilometer aan goed geprepareerde skipisten. Hiervan zijn ongeveer 6 kilometer blauw, 14 kilometer rood en 5 kilometer zwart. Alle talenten kunnen hier dus uit de voeten, van beginner tot gevorderde.

10 skiliften voor skiërs en snowboarders

In totaal zijn er tien skiliften, die alle skiërs en snowboarders naar de top van de piste brengen. De bekendste lift is de Sonnberg-lift, die u leidt door een prachtig wildreservaat. Een ritje met deze lift biedt u prachtige panoramas. Van de natuur genieten, kunt u hier ook te voet. Er zijn hier namelijk prachtige winterwandelingen te maken.

Verlichte rodelbaan en 60km langlaufloipes

Maar er is nog veel meer te doen in Achenkirch. Zo is er een verlichte rodelbaan en kunt u schaatsen op de Achensee. Ook zijn er extra mogelijkheden voor snowboarders, zoals een uitdagende funpark met halfpipe. Achenkirch staat echter vooral bekend vanwege de nachtelijke langlaufwedstrijden. De 60 kilometer aan langlaufloipes rondom Achenkirch zorgen er dan ook voor dat het dorp vooral in trek is bij liefhebbers van de langlaufsport.

Sneeuwhoogte en Weer

Sneeuwhoogte

AchenkirchAchensee
Dal Berg
Sneeuw 10 cm 60 cm

Actuele weer in Achenkirch

Google map

Google map of Achenkirch

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen