Gatschach Am Weissensee

Piste informatie
Makkelijk: 3 km
Gemiddeld: 3 km
Moeilijk: 0 km

De wintersport bestemming Gatschach am Weissensee is gelegen in de regio Karinthië, in het zuiden van Oostenrijk. Dit skioord heeft de beschikking over haar eigen skigebied, genaamd Naggler-Alm. Dit skigebied is vrij kleinschalig en ideaal voor mensen die het grote massatoerisme willen vermijden. Ook gezinnen met kinderen zullen de overzichtelijke, brede en uitstekend geprepareerde skipistes zeer waarderen.

Naggler Alm skigebied of Nassfeld

In totaal beschikt het Naggler Alm skigebied over slechts zes kilometer aan eenvoudige pisten. Deze zijn voor het het overgrote deel voorzien van sneeuwkanonnen. Gatschach is wat dat betreft dus vrij sneeuwzeker. Echte skifanaten kunnen in het nabijgelegen skigebied Nassfeld hun ei meer dan kwijt. Hier heeft u meer mogelijkheden, maar zijn de pistes wel alweer wat drukker.

Alternatieve elfstedentocht

Langlaufers hebben meer mogelijkheden in Gatschach. Het gebied rondom het skidorp bezit namelijk zeventig kilometer aan loipes. Vanaf de Naggler-Alm vertrekt een vier kilometer lange rodelafdaling naar het dal. Maar nog veel staat Gatschach bekend als schaatsdorp. De ligging aan de Weissensee speelt daar een zeer belangrijke rol in. In de winter is de Weissensee namelijk het grootste schaatsgebied van Midden-Europa. Zo wordt hier onder meer jaarlijks de alternatieve Elfstedentocht georganiseerd en vele andere schaatswedstrijden.

Sneeuwhoogte en Weer

Sneeuwhoogte

Actuele weer in Gatschach Am Weissensee

Google map

Google map of Gatschach Am Weissensee

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen