Heiligenblut

Piste informatie
Makkelijk: 20 km
Gemiddeld: 32 km
Moeilijk: 3 km
accommodaties
4 vakantiehuizen in Heiligenblut via Chalet.nu

4 vakantiehuizen

in Heiligenblut via Chalet.nu
38 hotels in Heiligenblut via Booking.com

38 hotels

in Heiligenblut via Booking.com

De wintersport bestemming Heiligenblut maakt deel uit van het gelijknamige skigebied Heiligenblut, gelegen in de regio Karinthië. In dit skigebied bevindt zich onder meer de Grossglockner, de grootste berg van Oostenrijk, met een hoogte van 3798 meter. Uiteraard reikt het skigebied niet tot deze hoogte. De maximale hoogte, waartoe de skiliften reiken is 2902 meter. Heiligenblut zelf is gelegen op een hoogte van 1288 meter. Het is een klein, maar wel erg sfeervol skidorp. Er bevinden zich een aantal kroegen en bars, allen gevestigd rond het plein aan de onderkant van pisten. Het zijn niet veel après-skigelegenheden, maar gezellig kan het hier zeker zijn.

Heiligenblut en Grosskirchheim

Heiligenblut vormt samen met skidorp Grosskirchheim het skigebied Heiligenblut. Deze skidorpen staan met elkaar in verbinding door middel van de gratis skibus. Vanuit het dal, op 1301 meter, vertrekken in totaal dertien skiliften naar de pisten. Boven treft u een skiterrein van 55 kilometer. Hiervan is negen kilometer blauw, veertig kilometer rood en zes kilometer zwart. We kunnen dus wel stellen dat er voor alle talenten, van beginner tot gevorderde, volop mogelijkheden zijn.

Snowboarden en boardercross

Er zijn echter meerdere wintersporten te beoefenen in Heiligenblut. Snowboarders hebben het goed op de brede, goed geprepareerde pisten. Voor wat meer uitdaging is er een speciale boardercross. Liefhebbers van de langlaufsport hebben de beschikking over circa tien kilometer aan loipes. Rodelaars hebben de beschikking over een drie kilometer lange rodelbaan.

Sneeuwhoogte en Weer

Sneeuwhoogte

HeiligenblutGross Glockner Heiligenblut
Dal Berg
Sneeuw 0 cm 40 cm

Actuele weer in Heiligenblut

Google map

Google map of Heiligenblut

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen