Hintertux Gletscher

Piste informatie
Makkelijk: 14 km
Gemiddeld: 35 km
Moeilijk: 11 km

De wintersport bestemming Hintertux Gletscher maakt deel uit van het skigebied Ski Zillertal 3000, gelegen in de regio Tirol. Het skioord heeft de beschikking over een eigen skigebied, dat reikt van 1500 tot 3250 meter. Meer dan twintig liften brengen de wintersporters van het dal naar de top van het skigebied. Hintertux Gletscher staat bekend als enige skigebied in Oostenrijk, waar het gehele jaar door kan worden geskied. De sneeuw is van een ideale kwaliteit en de wintersportmogelijkheden zijn hier ongekend.

Het skigebied van de Hintertux Gletscher bestaat in totaal uit 86 kilometer aan pisten. Hiervan is 23 kilometer blauw, 47 kilometer rood en zestien kilometer zwart. Dit betekent dat er voor skiërs en snowboarders van alle niveaus volop mogelijkheden zijn. Voor ervaren snowboarders is er daarnaast een funpark, met onder meer een halfpipe. Deze halfpipe wordt onder meer gebruikt voor Worldcup wedstrijden

Een voordeel van de Hintertux Gletscher is dat er veel in de zon kan worden geskied. Ook heeft u bovenop de gletsjer een prachtig uitzicht tot ver in Duitsland.

Er is echter nog veel meer te doen dan alleen skiën en snowboarden. Liefhebbers van de langlaufsport kunnen genieten van een loipenet van twintig kilometer. Ook rodelaars hoeven zich hier niet te vervelen. Bij elkaar is er al snel twaalf kilometer rodelplezier. Houdt u niet van die snelheid? U kunt de natuur ook op uw eigen tempo ontdekken. Er is hier namelijk bijna zeventig kilometer aan winterwandelroutes uitgestippeld. Andere populaire wintersporten in dit skigebied zijn onder meer curling en schaatsen.

Heeft u niet genoeg aan dit alles? De Hintertux Gletscher maakt deel uit van het skigebied Ski Zillertal 3000. Hier heeft u de keuze uit ruim 260 kilometer aan skipisten. Andere skioorden in dit skigebied zijn Finkenberg, Hippach, Mayrhofen, Ramsau en Tux-Hintertux. Tussen de vakantiedorpen rijden gratis skibussen. Het is leuk om af en toe een rond te toeren, want elk skidorp is weer anders.

Sneeuwhoogte en Weer

Sneeuwhoogte

Actuele weer in Hintertux Gletscher

Google map

Google map of Hintertux Gletscher

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen