Hochficht

Piste informatie
Makkelijk: 9 km
Gemiddeld: 10 km
Moeilijk: 1 km

Hochficht is een wintersportbestemming dat deel uitmaakt van het skigebied Mühlviertel, gelegen in de regio Oberösterreich (opper Oostenrijk). Het skidorp bevindt zich dicht bij de grens met Duitsland en Tsjechië in een prachtige bosrijke omgeving. Hochficht is een gemoedelijk dorp, dat vooral geschikt is voor rustzoekers en gezinnen en gezinnen met kinderen. Verwacht hier dan ook geen uitbundige après-ski, maar een skigebied waarbij het nog echt om de sport draait.

Eigen skigebied

Hochficht heeft de beschikking over een eigen skigebied. Dit skigebied bevindt zich tussen 930 en 1338 meter hoogte en beschikt over in totaal twintig kilometer aan pisten. Hiervan is negen kilometer blauw, tien kilometer rood en één kilometer zwart. We kunnen dus wel stellen dat deze sneeuwzekere pistes vooral geschikt zijn voor beginners en families. Wel is er een officiële wedstrijdafdaling, waar zelfs profs het nog moeilijk mee heeft.

Veel meer wintersporten

Er zijn nog veel meer wintersporten te beoefenen in en rondom Hochficht. Snowboarders kunnen gebruik maken van een klein snowpark en een boardercross, verder zijn er echter weinig faciliteiten. Liefhebbers van de langlaufsport begeven zich hier echter in een paradijsje. De loipes rondom Hochficht bieden aansluiting op een totale loipenet van circa 200 kilometer. Rodelen behoort niet tot de mogelijkheden. Wel is er een klein gebied waar u prachtige winterwandelingen kunt maken.

Aigen, Bad Leonfelden en Sandl

Heeft u niet voldoende aan Hochficht alleen? Hochficht maakt deel uit van het skigebied Mühlviertel. Hier vindt u ook de skidorpen Aigen, Bad Leonfelden en Sandl. Deze skioorden staan met elkaar in verbinding door middel van de gratis skibus. In totaal vindt u hier ongeveer 32 kilometer aan skipisten.

Sneeuwhoogte en Weer

Sneeuwhoogte

Actuele weer in Hochficht

Google map

Google map of Hochficht

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen