Hochfügen

Piste informatie
Makkelijk: 32 km
Gemiddeld: 32 km
Moeilijk: 13 km

De wintersport bestemming Hochfügen maakt deel uit van het skigebied Hochfügen – Hochzillertal, gelegen in de regio Tirol. Het op 1480 meter hoogte gelegen Hochfügen is een ideale bestemming voor de actieve wintersporter. Het skidorp zelf stelt namelijk niet veel meer voor dan een skistation met een aantal hotels en appartementencomplexen. Verwacht hier dan ook geen uitbundige après-ski, zoals in het circa 900 meter lager gelegen Fügen. Sterker nog, in de avond heerst hier absolute rust.

Het skigebied van Hochfügen reikt van 1500 tot 2500 meter. De hoge ligging van dit skigebied zorgt ervoor dat hier tijdens het wintersportseizoen gegarandeerd sneeuw ligt. In totaal beschikt het skigebied over circa 155 kilometer aan pisten. Hiervan is 37 kilometer blauw, 92 kilometer rood en 26 kilometer zwart. We kunnen dus wel stellen dat dit een zeer veelzijdig skigebied is, met volop mogelijkheden voor alle niveaus. Snowboarders hebben zelfs nog de beschikking over een funpark en een boardercross.

Vanuit het skidorp loopt een bijna tien kilometer lange langlaufloipe, geschikt voor gevorderden. Ook liefhebbers van de langlaufsport kunnen dus in Hochfügen terecht, al zijn de mogelijkheden redelijk beperkt. Rodelaars hebben de beschikking over een twee kilometer lange rodelbaan. De rodelbaan is verlicht, dus ook 's avonds kan er nog worden gerodeld. Winterwandelingen kunnen hier ook zeker gemaakt worden. De winterwandelroutes voeren u door een fraai natuurlandschap.

De overige skidorpen in het skigebied Hochfügen – Hochzillertal zijn te bereiken met de gratis skibus. Dit zijn Aschau im Zillertal, Kaltenbach, Ried im Zillertal, Stumm en Weer. Uiteraard is ook Fügen te bereiken, middels een twaalf kilometer lange autoweg.

Sneeuwhoogte en Weer

Sneeuwhoogte

HochfügenHochfugen Hochzillertal7.8
Dal
Temperatuur 1.8 °C 7.8 °C

Actuele weer in Hochfügen

Google map

Google map of Hochfügen

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen