Hochgurgl

Piste informatie
Makkelijk: 35 km
Gemiddeld: 55 km
Moeilijk: 20 km
accommodaties
3 hotels in Hochgurgl via Booking.com

3 hotels

in Hochgurgl via Booking.com

De wintersport bestemming Hochgurgl maakt deel uit van het skigebied Obergurgl – Hochgurgl, gelegen in de regio Tirol. De naam van het skioord zegt eigenlijk al genoeg. Hochgurgl is gelegen op 2150 meter, een ongekeende hoogte. Eigenlijk stelt het dorpje zelf niet veel voor. U vindt hier een hotelcomplex en daar blijft het bij. Wel heeft u vanaf hier een prachtig uitzicht over zowel Oostenrijks als Italiaans grondgebied. Door middel van een kabelbaan is Hochgurgl echter met Obergurgl verbonden. Hier zijn meer mogelijkheden naast het skiën.

Het skigebied Obergurgl – Hochgurgl is één van de hoogst gelegen skigebieden van Oostenrijk, met een hoogte van 1800 tot 3080 meter. Door de hoge ligging is het gebied vrij sneeuwzeker en kan er zelfs tot ver buiten het hoofdseizoen geskied worden. In totaal biedt het skigebied 110 kilometer aan skipisten. Hiervan is 35 kilometer blauw, 55 kilometer rood en twintig kilometer zwart. Een zeer gevarieerd skigebied dus, met volop mogelijkheden voor beginnende tot gevorderde skiërs en snowboarders.

Langlaufers en winterwandelaars kunnen ook terecht in skigebied Obergurgl – Hochgurgl. Liefhebbers van de lange latten hebben de beschikking over loipenet van 12 kilometer. Vindt u dat langlaufen te vermoeiend of te snel gaan? U kunt uiteraard te voet de natuur verkennen. In uw eigen tempo kunt u de verschillende uitgestippelde winterwandelroutes uitproberen. Helaas is er geen rodelbaan in Hochgurgl, wel heeft u de mogelijkheid tot schaatsen.

Sneeuwhoogte en Weer

Sneeuwhoogte

HochgurglObergurgl Hochgurgl
Midden Berg
Sneeuw 0 cm 0 cm
Verse sneeuw 0 cm 0 cm

Actuele weer in Hochgurgl

Google map

Google map of Hochgurgl

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen