Kals Grossglockner

Piste informatie
Makkelijk: 9 km
Gemiddeld: 23 km
Moeilijk: 6 km
accommodaties
6 vakantiehuizen in Kals Grossglockner via Chalet.nu

6 vakantiehuizen

in Kals Grossglockner via Chalet.nu

Kals am Grossglockner is een wintersportbestemming dat deel uitmaakt van het skigebied Matrei & Kals, gelegen in de regio (Oost) Tirol. Het plaatsje bevindt zich aan de voet van de Grossglockner, de hoogste berg van Oostenrijk (3798 m).. Het is een authentiek dorp, op de respectabele hoogte van 1325 meter, dat vaak als startpunt dient voor toerskiërs. Een voordeel van Kals is de ligging aan de zuidkant van de berg. Hierdoor schijnt vaak de zon in Kals am Grossglockner.

Kals am Grossglockner biedt wel aansluiting aan het skigebied van Matrei & Kals. Hier bevinden zich tevens de skidorpen: Hüben, Matrei, Prägraten en Virgen in Osttirol. Deze skidorpen staan met elkaar in verbinding door middel van een gratis skibus.

Het skigebied van Matrei & Kals reikt van 1000 tot 2400 meter hoogte en bezig een groot netwerk aan veelzijdige skipisten. Matrei & Kals beschikt over maarliefst 224 kilometer aan pisten, verdeeld over drie delen. Hiervan is 65 kilometer blauw, 118 kilometer rood en 41 kilometer zwart. We mogen dus wel stellen dat het skigebied geschikt is voor snowboarders en skiërs van alle niveaus. Snowboarders kunnen zelfs nog gebruik maken van twee funparks.

Maar ook de overige wintersporters komen hier zeker niet bedrogen uit. Liefhebbers van de langlaufsport hebben zelfs meer dan zeventig kilometer aan loipes tot hun beschikking. Houdt u meer van snelheid? Dan is er de mogelijkheid om te rodelen. Zeer populair in en rondom Kals zijn ook de winterwandelingen. Het wintersportplaatsje bevindt zich in een prachtige natuurlijke omgeving, waar men uitstekend kan wandelen.

Sneeuwhoogte en Weer

Sneeuwhoogte

Kals GrossglocknerMatrei Kals
Dal Midden Berg
Sneeuw 35 cm 60 cm 95 cm
Verse sneeuw 3 cm 3 cm 3 cm

Actuele weer in Kals Grossglockner

Google map

Google map of Kals Grossglockner

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen