Klippitztorl

Piste informatie
Makkelijk: 18 km
Gemiddeld: 10 km
Moeilijk: 0 km

De wintersport bestemming Klippitztörl maakt deel uit van het skigebied Saualpen/Koralpen, gelegen in de regio Karinthië. Het is een fijn klein alpendorpje, vlakbij het bekendere Bad St. Leonhard. Leuk aan Klippitztörl is het authentieke centrum en de gemoedelijke sfeer. De après-ski is daarentegen wat beperkt, maar in de hutten bovenop de pisten is het toch altijd wel goed vertoeven.

Kleinschalig maar veelzijdig skigebied

Klippitztörl is in het bezit van een eigen skigebied. Dit is een vrij kleinschalig skigebied, maar daardoor niet minder veelzijdig. Het skigebied reikt van 1530 tot 1818 meter hoogte en biedt de wintersporter ongeveer 28 kilometer aan skipisten. Hiervan is achttien kilometer blauw, acht kilometer rood en twee kilometer zwart. Door de vele sneeuwkanonnen is het skigebied vrij sneeuwzeker. Leuk is ook de verlichte piste, waardoor het mogelijk is om in de avond af te dalen.

Toegang tot skigebied Saualpen/Koralpen

Vanwege de mindere rodel-, langlauf- en snowboardmogelijkheden, is het belangrijk dat Klippitztörl toegang biedt tot het skigebied Saualpen/Koralpen. In het snowpark, met onder meer een halfpipe, slides en jumps kunnen allerlei trucs worden uitgehaald. Ook aan de langlaufers is gedacht. Zij kunnen gebruik maken van een loipenetwerk van ongeveer achttien kilometer lang. In totaal bezit het skigebied ongeveer 67 kilometer aan pistes.

Sneeuwhoogte en Weer

Sneeuwhoogte

Actuele weer in Klippitztorl

Google map

Google map of Klippitztorl

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen