Mariazell

Piste informatie
Makkelijk: 5 km
Gemiddeld: 3 km
Moeilijk: 2 km
accommodaties
15 hotels in Mariazell via Booking.com

15 hotels

in Mariazell via Booking.com

De wintersport bestemming Mariazell maakt deel uit van het skigebied Hochschwab, gelegen in de regio Stiermarken. Mariazell is een beroemde Mariaheiligdom en wordt dus jaarlijks bezocht door vele Maria- vereerders. Maar in de winter zijn het toch vooral wintersporters die hiernaartoe trekken. Verder is de après-ski hier zeer bescheiden. Een ideale rustige plaats dus voor vooral ouderen en gezinnen met kinderen.

Mariazell heeft de beschikking over een klein eigen skigebied. Dit skigebied reikt van 868 tot maximaal 1267 meter hoogte. Boven wacht u ongeveer elf kilometer aan skipisten. Hiervan is 5,5 kilometer blauw, 2,3 kilometer rood en twee kilometer zwart. We kunnen dus wel stellen dat vooral beginnende skiërs hier het beste tot hun recht komen. Voor snowboarders is er tevens een funpark in Mariazell.

Maar er is nog veel meer te doen dan alleen ski:en en snowboarden. Langlaufen is ook een populaire sport in Mariazell. Mariazell biedt aansluiting op een loipenet van bijna 67 kilometer. Liefhebbers van snelheid kunnen genieten van een kleine twee kilometer rodelplezier. Andere wintersporten die hier kunnen worden beoefend zijn onder meer schaatsen en winterwandelen.

Mariazell biedt aansluiting op het skigebied van Hochschwab. Hier bevinden zich de skioorden Aflenz, Mariazell en Spital am Semmering. In totaal beschikt het skigebied over ongeveer vijftig kilometer aan pistes. U treft hier voldoende mogelijkheden voor alle type skiërs, van beginner tot gevorderde. In het vakantiedorp Aflenz bevindt zich tevens een groot wellnesscentrum, waarin u na het wintersporten even volledig tot rust kunt komen.

Sneeuwhoogte en Weer

Sneeuwhoogte

Actuele weer in Mariazell

Google map

Google map of Mariazell

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen