Millstatt

Piste informatie
Makkelijk: 8 km
Gemiddeld: 10 km
Moeilijk: 8 km
accommodaties
5 vakantiehuizen in Millstatt via Chalet.nu

5 vakantiehuizen

in Millstatt via Chalet.nu
51 hotels in Millstatt via Booking.com

51 hotels

in Millstatt via Booking.com

De wintersport bestemming Millstatt maakt deel uit van het skigebied Bad Kleinkirchheim, gelegen in de regio Karinthië in het zuiden van het land. Het is een fraai gelegen plaatsje, dat is bevoorrecht door een gunstig klimaat en een fraaie natuurlijke omgeving. Het is dan ook niet verrassend dat het vakantiedorp zowel in de zomer als in de winter wordt bezocht. In de winter wordt het skioord vooral bezocht door rustzoekers en gezinnen met kinderen.

Bad Kleinkirchheim

Millstatt biedt aansluiting op het skigebied van Bad Kleinkirchheim. Dit skigebied bestaat uit de skidorpen Bad Kleinkirchheim, Dobriach, Glodnitz, Seeboden, St. Andra en St. Oswald. Deze skioorden staan met elkaar in verbinding door middel van een gratis skibus. Het skigebied van Bad Kleinkirchheim bezit in totaal 103 kilometer aan skipistes, waarvan 18 kilometer blauw, 77 kilometer rood en 8 kilometer zwart. Voor elk niveau skiër zijn er dus volop mogelijkheden. Zeker de gevorderde skiër zal het hier zeer naar zijn zin hebben. Zo zijn er vele snelle en zware pistes te vinden. Er worden hier zelfs regelmatig grote skiwedstrijden georganiseerd, waaronder de World Cup. Ook zijn er diverse ongeprepareerde pistes, waar u dus echt een beroep moet doen op uw techniek.

Skischolen ook voor kleine kinderen

Het skigebied reikt van 1350 tot zelfs een kleine 2050 meter. In totaal zijn er 26 skiliften, die u naar het begin van de pistes brengen. In het gebied zijn een aantal skischolen te vinden, waar ook kleine kinderen lessen kunnen volgen. Niet alleen skiërs en snowboarders, maar ook langlaufers kunnen hier terecht. Zo is er een acht kilometer lange loipe, dat direct aansluiting geeft aan een andere loipe. In totaal zorgt dit voor ongeveer vijftig kilometer langlaufplezier.

Sneeuwhoogte en Weer

Sneeuwhoogte

MillstattBad Kleinkirchheim
Dal Berg
Sneeuw 50 cm 130 cm
Verse sneeuw 10 cm

Actuele weer in Millstatt

Google map

Google map of Millstatt

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen