Monichwald

Piste informatie
Makkelijk: 2 km
Gemiddeld: 4 km
Moeilijk: 0 km
accommodaties
3 hotels in Monichwald via Booking.com

3 hotels

in Monichwald via Booking.com

De wintersport bestemming Mönichwald maakt deel uit van het skigebied Joglland, gelegen in de regio Stiermarken. Het is een sneeuwzeker skioord gelegen op een hoogte van 574 meter. Het bezit een aantal leuke après-skigelegenheden, waaronder de gezellige ‘Ochsenloch'. Mönichwald is een uniek en familievriendelijk skioord, waar u zich absoluut niet hoeft te vervelen.

Mönichwald heeft de beschikking over een bescheiden eigen skigebied. Dit skigebied reikt van 1000 tot maximaal 1300 meter hoogte en bezit ongeveer 5.5 kilometer aan skipisten. Hiervan is 1,5 kilometer blauw en 4 kilometer rood. Ideaal dus om de kneepjes van de sport onder de knie te krijgen. Daarna is er echter voldoende uitdaging voor degene die het snel weet op te pakken. Voor volleerde skiërs is Mönichwald niet de meest geschikte skidorp, maar met het gezin zit u hier juist uitstekend.

Liefhebbers van de langlaufsport kunnen hun borst natmaken in Mönichwald. In totaal beschikt het gebied rondom het skioord over 52 kilometer aan loipes. Ook is er een rodelbaan van ongeveer een kilometer. Liefhebbers van snelheid kunnen hier losgaan. Ook schaatsen en winterwandelen zijn graag beoefende sporten in en rondom Mönichwald.

Tevens biedt Mönichwald aansluiting op het skigebied van Joglland. Het skigebied wordt gevormd door de vakantiedorpjes Mönichwald, St. Jakob i.W., Stralegg en Wenigzell. Het is een vrij kleinschalig skigebied met in totaal 18 kilometer aan pistes. De pistes zijn onderverdeeld in 13 kilometer blauw, 4,5 kilometer rood en een halve kilometer zwart. Het skigebied is dan ook vooral geliefd onder beginners en gezinnen met kleine kinderen.

Sneeuwhoogte en Weer

Sneeuwhoogte

Actuele weer in Monichwald

Google map

Google map of Monichwald

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen