Wagrain

Piste informatie
Makkelijk: 30 km
Gemiddeld: 80 km
Moeilijk: 10 km
accommodaties
47 vakantiehuizen in Wagrain via Chalet.nu

47 vakantiehuizen

in Wagrain via Chalet.nu
162 hotels in Wagrain via Booking.com

162 hotels

in Wagrain via Booking.com

Het wintersport dorp Wagrain ligt in het hart van het skigebied Salzburger Sportwelt in de regio Salzburg(erland). Wagrain ligt op 838 m. Het dorp Wagrain is een klein en intiem dorp, waar het in het hoogseizoen gezellig druk is. Het is een wintersportplaats waar menig toerist van droomt: huizen in zachte pastelkleuren, charmante Gastskihutten en een lieflijk centrum met een kerktoren. Het drukke autoverkeer in en rondom het dorp is het enige minpunt. Het aantal km piste in Wagrain is groots en de routes zijn heel divers. Wagrain beschikt over 26 km blauwe piste, 74 km rode piste en 11 km zwarte piste. Het skigebied tussen Wagrain en Sankt Johann bestaat uit middelzware afdalingen en veel berghutten met gezellige terrasjes. De skiafdalingen tussen Wagrain en Sankt zijn daarentegen een stuk langer en breder. De skiliften vertrekken vanuit het dorp naar nabijgelegen gebieden als Eben en Filzmoos-Neuberg . Elke dag rijdt er een gratis skibus (elke 15 min. Van 09;00-17:00uur) vanuit Wagrain naar de omliggende skigebieden. De bereikbaarheid van Wagrain is uitstekend. De Tauernautobahn ligt vrijwel naast het dorp.

Wagrain biedt de wintersporter naast een uitgebreide skiomgeving leuke winteractiviteiten zoals ijsstokschieten, rodelen, schaatsen op de verlichte ijsbaan en curling. In het centrum van Wagrain vindt men gezellige bars, cafés en restaurants. Voor de dansliefhebbers zijn er een aantal hippe discotheken. In Wagrain kan je heerlijk ontspannen in het wellnesscomplex met openbare sauna, solarium en een zwembad. Tevens is het mogelijk om een massagebehandeling te nemen. Voor natuurliefhebbers ligt er een uitgestrekt wandelgebied van 28 km klaar. Na een middag skiën is een bezoek aan de authentieke bibliotheek een aanrader. De ligging van het dorp is zeer centraal. Het treinstation van St.Johann im Pongau ligt op slechts 9 km afstand(met busdienst). De apres ski gelegenheden zijn voornamelijk geconcentreerd in de dalstations. In de namiddag openen bars en cafés de deuren voor een gezellige apres ski. Veel hotelgasten verblijven in hun eigen verblijf, maar voor een avondje dansen met live muziek is het aan te raden om het centrum in te gaan. Een groot overdekt zwemparadijs met vele glijbanen en waterkanonnen, een sauna en solarium maakt Wagrain zeer aantrekkelijk bij gezinnen met jonge kinderen.

kabelbaan G-Link

 © Oczlon / Bergbahnen Wagrain
Klik om te vergroten

G-LINK WAGRAIN is een kabelbaan die het dal tussen twee skibergen en het middenstation van de 'Flying Mozart'-kabelbaan met het knooppunt op het bergstation van Grafenberg Express I en het dalstation van Grafenberg Express II verbindt. Vanwege de enorme afstand die de kabelbaan in de hoogte overbrugt, meer dan twee kilometer, is een kabelbaansysteem met een draag- en een trekkabel noodzakelijk. De pendelbaan heeft twee cabines die elk plaats bieden aan 130 personen plus personeel en biedt een maximum capaciteit van 1.300 personen per uur (per richting). Het dalstation van de G-LINK ligt op 1.233 meter hoogte en het bergstation op de Grafenberg op 1.240 meter, waardoor een hoogteverschil van zeven meter bestaat, dat tijdens de ongeveer zes minuten durende rit overbrugd wordt. Wanneer de cabine vol is, hangt de kabel ongeveer 150 meter door. Twee steunen met een hoogte van ca. 35 meter worden in de buurt van de stations geplaatst. De maximale afstand tot de grond bedraagt ca. 232 meter. Het is op deze hoogte niet vereist om bergingsmaatregelen te treffen, omdat het onlangs in Oostenrijk aangepaste evacuatieplan garandeert dat de beide cabines altijd naar het betreffende station gebracht kunnen worden. Alle onderdelen van de installatie die van belang zijn voor het functioneren, worden in tweevoud en onafhankelijk van elkaar uitgevoerd.

Sneeuwhoogte en Weer

Sneeuwhoogte

WagrainSalzburger Sportwelt
Dal Midden Berg
Sneeuw 0 cm 0 cm 60 cm
Temperatuur 0.0 °C 0.0 °C 4.0 °C

Actuele weer in Wagrain

Google map

Google map of Wagrain

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen