Feuerkogel

Piste informatie
Makkelijk: 4 km
Gemiddeld: 5 km
Moeilijk: 1 km

Feuerkogel is een skigebied in de deelstaat Oberösterreich, in het noorden van Oostenrijk. Het skigebied wordt gevormd door de dorpjes Ebensee en Traunkirchen. In totaal biedt Feuerkogel ongeveer 16 kilometer aan pistes. We kunnen dus wel met recht zeggen dat het een vrij kleinschalig wintersportoord is. Het gebied is uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen. Er zijn namelijk kinderpistes met een speciale kinderlift. In de skischool bij het bergstation kan je lessen nemen voor alle niveaus.

Dit betekent overigens niet dat de gevorderde skiër hier niet tot zijn recht komt. Er is in totaal vier kilometer aan zwarte piste en een zes kilometer lange ongeprepareerde piste.

Langlaufloipes en fraaie wandelingen

De top van het skigebied reikt tot ongeveer 1.680 meter. De skiplaatsjes bevinden zich in het dal, waar ook de langlaufloipes zich bevinden. Tevens is het hier mogelijk te rodelen.

De stilte van het Salzkammergut en het uitzicht op de eindeloze kilometers van ongerepte witte pracht. Sneeuwschoenwandelen en winter wandelen kunnen ook gedaan worden onder begeleiding van een ervaren gids. De wandelingen op de vlakte zijn relatief makkelijk maar er zijn ook stukken bergop en -af die een uitdaging kunnen zijn. Zo zijn er voor elk niveau goede wandelingen te maken

Sneeuwhoogte en Weer

Sneeuwhoogte

Er is (nog) geen actuele sneeuw informatie bekend.

Actuele weer

Dorpen

Specificaties skigebied Feuerkogel

Afstand tot Utrecht: 937 km
Hoogte skigebied: 1.047 m - 1.625 m
Hoogteverschil: 1182 m
Totale lengte pistes: 16 km
Blauwe pistes: 4 km
Rode pistes: 5 km
Zwarte pistes: 1 km
Langlaufloipes: 36 km
Skischool:

Google map

Google map of Feuerkogel

Zoeken

Socialize

Mis niets!

Meld je aan en mis niets van onze exclusieve aanbiedingen en tips.

Advertentie

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen